Vanspor'un grubunda kopma yok

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta 21. Hafta maçları geride kalırken, Ankara Demirspor liderliğini korudu. Vanspor ise 3 puan kayıpla 22. haftaya girdi. Ligin 22. hafta karşılaşmaları 9 Şubat Pazar günü oynanacak.

Vanspor'un grubunda kopma yok

Vanspor’un grubunda kıyasıya mücadele devam ediyor.
Haftalar ilerlemesine rağmen grupta kopma yaşanmıyor. Grupta Şampiyonluk yarışının ligin son haftasına kadar süreceği herkes tarafından konuşuluyor.


18 Takımın yer aldığı TFF 2. Lig kırmızı grupta transfer döneminin kapanmasıyla takımlar işi şansa bırakmamak için ellerindeki kadrolarını çok iyi kullanarak hedef gitmenin hesaplarını yapıyor.


Şampiyon takımın direk TFF 1. Lige çıkacağı, 4 takımın ise Play Offa kalacağı grupta, Play Offun zorluğunu bilen Şampiyonluk hedefindeki takımlar içeride ve dışarıda kazanmak için kıran kırana bir mücadele sergiliyorlar.

 ANKARA DEMİRSPOR LİDERLİĞİNİ DEVAM ETTİRİYOR
Geride bırakılan 21 haftalık maraton sonunda Ankara Demirspor evinde kazanarak liderliğini sürdürürken, Bandırmaspor ise deplasman da kazanarak 2 puan farkıyla lideri takip etmeye devam ediyor.

Lider Ankara Demirspor’u kalan son 13 haftalık maç maratonunda zorlu bir süreç bekliyor. Ligin 25. Haftasında Vanspor deplasmanına gelecek olan Ankara Demirspor, 27. Hafta da ise Kastamonuspor deplasmanına gidecek.
Bu süreçte Zirve takımlarıyla oynayacak olan Lider Ankara Demirspor ligin 30. Haftasında Tuzlaspor’u konuk ederken, 31. Haftada ise zorlu Kırşehir Belediyespor deplasmanına gidecek. Ligin 32. Haftasında ise sahasında yakın takipçisi olan Bandırmaspor’u konuk edecek.

Lider Ankara Demirspor’u bekleyen bu zorlu süreç Şampiyon olacak takımın belirlenmesinde de önemli bir rol üstlenmiş olacak.

Grupta Şampiyonluk hesapları yapan Vanspor 20. Haftanın en karlı takımı iken 21. Hafta maçında ise sahasında kaybettiği 3 puanla taraftarlarına büyük bir şok yaşattı Liderle arasındaki puan farkı 7’den 10’a çıkmış oldu.

Kastamonuspor emin adımlarla yoluna devam ederken Liderle arasındaki 5 puan farkını düşürmeyi hedefliyor.

Ligin ilk devresinin başarılı takımlarından olan Tuzlaspor ise kan kaybetmeye devam ediyor. 1 Maç eksiği olan Tuzlaspor’unda liderle arasında 9 puanlık bir fark var. Şampiyonluk ve Play Off hesapları yapan Sakaryaspor yakaladığı istikrarlı çıkışla zirveye doğru harekete geçerken, bir maç eksiği olan Kırşehir Belediyespor ise puan kayıplarına dur diyemiyor.

Ligde geride kalan 21 haftalık maraton ve kalan ise son 13 haftalık bir maraton var. Şampiyonluk ve Play Off potasında kopma yok.

Takımlar maçlarını kazanmak için kıyasıya bir mücadele veriyor. 3 puanlık sistemde bir iki maç kazanan takımlar zirveye yerleşirken, bir iki maç kaybeden takımlar ise zirveden uzaklaşabiliyor.

Kalan son 13 haftalık maç maratonuna bakıldığında yaklaşık 7 takımın Şampiyon olma şansı debam ederken, 11 takımın ise Play Offa kalma şansı devam ediyor.


Ligde haftalar ilerledikçe özellikle kopmanın olmaması nedeniyle oynanan maçlar daha da çetin ve kıran kırana geçiyor. Telafisi olmayan maçlarda bazen de çok sürpriz sonuçlar alınabiliyor. İşte ligin 21. Haftasında Vanspor’un sahasında Bodrum Belediyespor’a farklı mağlup olması gibi. Buda şunu gösteriyor hiçbir maç hafife alınmamalı rakip küçümsenmemeli.
Ligin 22. Hafta karşılaşmaları Pazar günü oynanacak. 22. Hafta oynanacak karşılaşmalara bakıldığında birbirinden zorlu karşılaşmalar oynanacak sonucunda ise özellikle zirvede dengeler yeniden değişecek.


 Lider Ankara Demirspor evinde son haftaların istikrarlı takımı Sakaryaspor’u konuk ederken, takipçisi olan Bandırmaspor ise Elazığspor’u konuk edecek.

21. Haftada sahasında kaybeden Vanspor deplasmanda Kahramanmaraşspor’a konuk olurken,  Bir Önemli karşılaşma ise Kırşehir Belediyespor Tuzlaspor arasında oynanacak. Kastamonuspor ise bu hafta Kardemir Karabükspor deplasmanına gidecek.

   Ligin 22. Haftası ilk karşılaşması saat 13.00’da Kahramanmaraşspor Vanspor maçıyla başlarken. Son 8 karşılaşma ise saat 13.30’da başlayacak.

Ligin 21. Haftasında sahasında mağlubiyetle ayrılan Vanspor, Pazar günü oynayacağı Kahramanmaraşspor maçı hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Bu kritik deplasman maçına galibiyet için gidecek olan kırmızı siyahlı ekip Van’a 3 puanla dönmeyi hedefliyor. 36 Puanla 5. Sırada yer alan Vanspor, sonraki hafta ise Ergene Velimeşespor’u konuk edecek.Bölge:Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2020, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29