Vanspor yenildi, taraftar istifa dedi

Van Büyükşehir Belediyespor kendi evinde ağırladığı Darıca Gençlerbirliğispor’a ilk yarıda yediği 3 golle mağlup oldu. İkinci yarıda atılan iki gol mağlubiyetin önüne geçemedi. Hakemin Vanspor aleyhine çaldığı düdükler takımı demoralize ederken, taraftarlar ise sık sık Teknik Direktör Erdoğan Yılmaz için ‘İstifa’ sloganları attı.

Vanspor yenildi, taraftar istifa dedi

    Bölge: Salih Deniz

   TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, gece maçında Darıca Gençlerbirliğispor’u konuk etti. Ancak daha maçın başında yenilen gollerle adeta bir şok yaşayan Kırmızı-Siyahlı takım, ilk yarıyı 3-0 yenik kapattı.

   Maçın başlarında hakemin çaldığı yanlı düdükler, Vanspor oyuncularını ve taraftarını çileden çıkardı.

  Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun bile övgü yağdırdığı taraftarlar, hakeme tepki gösterdi.

   Ev sahibi ekip sahaya: Onur Bilgin, Sergen Yılmaz, Emrah Tacir, Mutlu İlengöz, Haydar Deniz, Aykut Emre Yakut, Emre Toptan, Temel Taşkın, Tahir Kurtuluş, Fahrettin Bıyıklı ve Mehmet Fuat Gölbaşı onbiri ile çıktı.

   Konuk takım Darıca Gençlerbirliğispor ise sahaya: Gökhan Köstereli, Alper Tursun, Cem Tosun, Yusuf Orhan, Emrullah Kokoç, Özer  Kutlu, Aziz Kızılgün, Bünyamin Cesur Karataş, Doğancan Aynacı, Hayrullah Bilazer ve Halil Çelik onbiri ile çıktı.

  Vanspor maçın henüz başlarında adeta şok yaşadı ve 7. dakikada Darıca Gençlerbirliğispor golü buldu. Hayrullah Bilazer'in pasında Halil Çelik attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi.

   Golden sonra biraz bocalayan Vanspor, daha sonra toparlanmaya çalıştı. 10. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor sağ kanattan atak geliştirdi. Mutlu'nun ortasında Emrah'ın kafa vuruşu üstten auta çıktı.

  14. dakikada Darıca Gençlerbirliğispor farkı ikiye çıkardı.

   Gelişen atakta top karambolde kaldı ve yakın mesafede Vanspor’lu Yusuf'un eline çarptı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Cem Tosun’un attığı golle ev sahibi ekip 2-0’lık yenilgiyle yeni bir şok daha yaşadı.

   Penaltı pozisyonuna itiraz eden Van Büyükşehir Belediyespor oyuncuları Emrah Tacir ve Sergen Yılmaz’ın sarı kart görmesi, taraftarı çileden çıkardı. Bu kararlar ve yenilen iki gol, kırmızı-siyahlı takımı tamamen demoralize etti.

  19. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor net bir atak yakaladı. Mutlu'nun ortasında Temel'in kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı.

24. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor farkı azaltmak için rakip takıma yüklendi. Tahir'in uzaktan vuruşu yandan dışarı çıktı.

26. dakikada Darıca Gençlerbirliğispor'da Özer'in ortasında Aziz'in vuruşu farklı açıdan dışarı çıktı.

31. dakikada Darıca Gençlerbirliğispor'da sakatlanan Cem Tosun'nun yerine Mehmet Yeniler dahil oldu.

34. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Emrah'ın ortasında kaleci topu Mutlu'nun kafasının üstünden aldı.

35. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Mutlu sarı kart gördü.

  41. dakikada Darıca Gençlerbirliğspor orta şut karışımından güzel bir gol daha buldu. Alper'in yaklaşık 35 metreden vurduğu şutta, Kaleci Onur’un da önde olması ile top üstten ağlarla buluştu: 0-3

  Yenilen üç golle birlikte taraftarlar sürekli ‘Erdoğan İstifa’ sloganları attı.

 Karşılamanın ilk yarısında Van Büyükşehir Belediyespor, Darıca Gençlerbirliğispor karışısında 3-0 yenik soyunma odasına gitti.

 

    İkinci yarı Darıca Gençlerbirliğispor'un vuruşuyla başladı.

48. dakikada Darıca Gençlerbirliğispor'da Özer'in vuruşunu kaleci Onur son anda önledi.

53. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Mutlu'nun uzaktan sert şutunu kaleci Gökhan, son anda parmaklarıyla çıkardı.

60. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor yedek kulübesinde itirazlarla bulunan ve oyuna müdahale eden Zafer Özden sarı kart gördü.

61. dakikada Darıca Gençlerbirliğispor'da Yusuf sarı kart gördü. Hakemin Vanspor’lu oyunculara yönelik kart kararları taraftarları çileden çıkardı.

65. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Emrah'ın çizgi üstündeki vuruşu savunmadan döndü.

66. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor ilk golü buldu. Mutlu'nun kornerde açtığı ortada karambolde kalan topu Temel ağlarla buluşturdu: 1-3

68. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da hakem bir sarı kart da Aykut’a verdi. Taraftarlar bu pozisyona da sert tepki gösterdi.

70. dakikada her iki takımda oyuncu değişikliği yapıldı.

Bu dakikaya kadar adeta maçı izleyen, oyuncu değiştirmeyen, takıma yeni bir kan katmayan Teknik Direktör Erdoğan Yılmaz, taraftarların sürekli ‘oyuncu değiştir’ bağırışlarını nihayet duydu. Emrah Tacir oyundan alında ve yerine Ali Kuleli oyuna dahil oldu.

74. dakikada hakem taraftarı şaşırtmadı ve bir sarı kart da Van Büyükşehir Belediyespor'dan Fahrettin’e gösterdi. Fahrettin bu karara uzun süre itiraz etti.

78. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da oyuncu değişikliğinin ne kadar yerinde olduğu bir kez daha onaylandı ve dört dakika önce oyuna giren Ali Kuleli'nin akıllı ortasında Mehmet Fuat Gölbaşı kafa ile topu filelerle buluşturdu: 2-3

Bu golle birlikte taraftarlar umutlandı.

82. dakikada Darıca Gençlerbirliğispor'da Doğancan sarı kart gördü.

83. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Mehmet Fuat'ın vuruşu kalecide kaldı.

84. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor kalecisi Onur sarı kart gördü.

Bu dakikalarda taraftarların ‘oyuncu değiştir’ sloganları arttı.

85. dakikada Darıca Gençlerbirliğispor'da Doğanca'nın pasında Aziz'in sert vuruşunu kaleci Onur kornere çeldi.                       

 86. dakikada Darıca Gençlerbirliğispor'da Aziz Kızılgün yerini Kerem Kaya'ya bıraktı.

87. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali Kuleli müsait pozisyondan faydalanamadı.

88. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Mutlu İlengöz'ün yerine Onur Bektaş oyuna dahil oldu.

89. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da bir sarı kart da Haydar gördü.

Karşılaşmada 90 dakika tamamlandı.

    Taraftarların boğazını yırtarcasına ‘oyuncu değiştir’ naralarına rağmen, Teknik Direktör Erdoğan Yılmaz üçüncü değişikliği yapmadı.

    Hakem tarafından 4 dakika uzatma verildi.

   90+1. dakikada Darıca Gençlerbirliğispor'da Hayrullah sarı kart gördü.

  Maçta başka pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor sahasında konuk ettiği Darıca Gençlerbirliğispor’a 3-2 mağlup oldu.

   Maç bitiminde taraftarların neredeyse hepsi ‘Erdoğan İstifa’ sloganları attı.

   Karşılaşmayı; Vali Murat Zorluoğlu, Genel Sekreter Mustafa Yalçın, TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, Van Gençlik ve Hizmetler İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Çalım ise yaklaşık 3 bin 500 taraftar izledi.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2017, 19:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
SMAÇ
SMAÇ - 7 yıl Önce

Hatalar Yolmuydu? Tabiki Vardı? Görmezlikten gelemeyiz? Kimse bize ayar vermesin? Biz nerede Ne Zaman ve Ne yazacağımızı biliriz? Diyenler..Bakalım bu Beyaz Sayfaya neler yazacaklar? Merakla Bekliyoruz...

SIRADAKİ HABER