Vardar: Turizm geliri bacasız sanayi gibidir

Van’da düzenlenen toplantıda konuşan Jolly Turizm Onursal Başkanı Sinan Vardar, turizm gelirinin önemine değinerek, “Turizm geliri demek bir ülkenin, bir şehrin en büyük kaynağı, bacasız sanayidir. 100 tane fabrika açarsanız bu gelir kadar faydalı olamaz” dedi. Kapıköy Sınır Kapısı’nın da bir an önce açılması gerektiğini söyleyen Vardar, Van’da özel uçak firmasının açılması gerektiğini ifade etti.

Vardar: Turizm geliri bacasız sanayi gibidir

    Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği’nin (VATSO) Van'ın Gelecek Turizm Vizyonu toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda Van’ın turizmi ele alınarak masaya yatırıldı.

 

    Van’ın turizm potansiyelinin görüşüldüğü toplantı Cumartesi günü Elite World Hotel gerçekleştirildi.

    Toplantıya VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Jolly Turizm Onursal Başkanı Sinan Vardar ve eşi, Van YYÜ Rektör Yardımcısı Şefik Tüfenkçi, VATSO Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek İstişare Üyeleri, Meclis Üyeleri, Kurucu Üyeleri ve davetliler katıldı.

   Toplantı VATSO tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi ile başladı.

 

   “TURİZMDE CİDDİ YATIRIMLAR YAPILMALI”

   VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, turizm alanında ciddi yatırımlar yapılması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Turizm sektörü Van’da şu anda çok zor durumdadır. Bundan dolayı turizm sektörünü gündeme taşımak istedik ve bu sektörümüze el atmak istedik. Jolly Turizm Onursal Başkanı Sinan Vardar beyi Van’a getirdik. Bizleri kırmadı ve geldi. Turizm adına size bir brifing verecektir. Tek amacımız ve niyetimiz budur. Her zaman sizlerin yanında olmak, sizlere moral vermek için buradayız. Amacımız Van’ı hak ettiği yere getirmektir. Van hepimizin için çok önemlidir ve hepimizin hayatını ilgilendiriyor. Bu ilde yaşayan herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Yine bölgemizi, ilimizi ilgilendiren çok önemli olan Kapıköy’ün tedbirler alınarak biran önce açılması gerekiyor” diye konuştu.

 

   500 BİN TON AKARYAKIT KOTASI TALEBİ…

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dernek olarak mektup yazdıklarını ve 500 bin ton akaryakıt kotası talep ettiklerini belirten Kandaşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımıza bir mektup yazdım. Mektubun bugün cevabı geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız mektubumuzu almışlar ve inşallah en kısa sürede cevaplandıracaklar. Van’da 500 bin ton çok acilen akaryakıt kotası istiyoruz. Kapıköy ve turizmin dışında Van, Bitlis, Muş, Hakkâri, Ağrı, Iğdır 500 bin ton akaryakıtı bu illerde satmak üzere ithalat iznini talep ettik. Bizim amacımız ticarettir, bu ilin zenginliğidir. Bu ile cesaret vermektir. Bu ilin vizyonunu, kimliğini güçlendirmektir. Amacımız budur” ifadelerini kullandı.

 

   TÜFENKÇİ: VAN’IN İSTENEN DÜZEYDE OLMAMASINDA HERKESİN HATASI MEVCUT

   Daha sonra söz alan Van YYÜ Rektör Yardımcısı Şefik Tüfenkçi ise, “Van denildiği zaman geçmişten günümüze bakıldığında çok büyük zenginliklere sahip olmasına rağmen hep geri planda kaldığını görüyoruz. Yatırımlarda olsun, kültürel bir takım değişimlerin neticesinde olsun veya algı operasyonunda veya algı düzeyinde olsun Van’ımızı büyük bir kent olmasına rağmen, kadim bir kent olmasına rağmen burada hepimizin ufakta olsa, büyük ölçekli de olsa hepimizin hataları neticesinde bu düzeye geldiğini görüyoruz. Van’ın hakikaten yüzyıllar boyunca ve bundan sonraki yüzyıllar boyunca da iki ana faktör üzerinde gelişeceği kaçınılmazdır. Bunlardan bir tanesi turizmdir, bir tanesi de hayvansal ve bitkisel üretimdir. Kim ne derse desin bu ikisi olmadığı sürece, gerekli önem verilmediği sürece kat edilen yolların neticesindeki sonuç inanın pek başarıyla karşımıza çıkmayacaktır. Kültür turları ve turizm çok önemli ve gerekli, bizim 3-4 tane ülkeyle komşuluğumuz ve ülkemiz itibariyle en doğuda olmamız ve coğrafik açıdan çok zengin bir bölgeye sahip olmamız nedeniyle Burada sağlık turizmini de düşünmemiz lazım” dedi.

  

    VARDAR: KAPIKÖY AÇILMALIDIR

   Jolly Turizm Onursal Başkanı Sinan Vardar ise Van Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması gerektiğini belirterek, “Van’a 500 bine yakın bir İranlı geliyor. Kapıköy Sınır Kapısı’nın da biran önce açılması gerekiyor. Turizm geliri demek bir ülkenin, bir şehrin en büyük kaynağı, bacasız sanayidir. 100 tane fabrika açarsanız bu gelir kadar faydalı olamaz. İnşallah en kısa sürede Kapıköy açılır. Van’da bir özel uçak firması kurulabilir. Sadece iç turizme hitap eder 5-6 uçaklı bir firma kurulabilir. Bunun örnekleri Avrupa’da çok. 80 milyon nüfusumuz var ve bu nüfusun 70 milyonu inanın Van’ı görmek istiyor. Ama bunun nasıl getireceğiz. Otobüsle olmaz. Ancak uçakla gelebilirler. Kültür turları çok önemli, Van’ın kahvaltısı, Van’ın Kedisi bunlar çok güzel şeyler. Bunları öne çıkarmak gerekiyor. Burada filmlerin çekilmesi gerekiyor. Bu konuda elçi olmak istiyorum. Çok güzel konulu filmler çekilebilir. Van’ın tanıtımı için bunlar çok önemli şeyler” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER