VASKİ, 100 yıllık su sorununu çözdü

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ ilklere imza atmaya devam ediyor. Uygulamaya aldığı projelerle yılların birikmiş altyapı sorunlarını bertaraf eden VASKİ, bu kez de 100 yıldır susuz olan Taşbucak mezrasına bayram havasında su ulaştırdı.

VASKİ, 100 yıllık su sorununu çözdü

    VASKİ, 5 km'lik su hattını ihaleye vermeden kendi öz kaynakları ile yaparak, kurumun tasarruf etmesini sağladı.

    Çatak İlçesinin Konalga Mahallesine bağlı Taşbucak Mezrasına kaynak suyundan içme suyu getirilerek, yılların hasretine son verildi.

    Yüzyıl sonra su ile tanışan Taşbucak sakinleri bu günü bayram gibi kutladı. Suyun verilmesi dolayısıyla bir araya gelen mezra halkı yapılan hizmetten dolayı VASKİ'ye teşekkür etti.

    5 km'lik sarp arazilerden getirilen içme suyu isale hattı için çalışanlar üstün gayret gösterdi. Büyük uğraşılar sonucu bitirilen çalışma ile Taşbucak mezrasına verilen su büyük sevince yol açtı. Mezra sakinlerinin sevincine Ezdinan Aşireti Lideri Mehmet Salih Özbek, Ak Parti Çatak İlçe Başkanı Tahsin Babur, VASKİ Güney Bölge Müdürü Tevgik Ergenç de ortak oldu. 

   Mezra halkı 100 yıl sonra gelen bu hizmetten dolayı VASKİ çalışanları ile gelen misafirlere ziyafet verdi.

     Bir bayram havası içinde kutlanan su sevinci için VASKİ'ye teşekkür eden Taşbucak halkı, “Biz yıllardır susuzluğa mahkum olmuştuk. ilk kez sesimizi duyan birileri oldu. Allah devletimize zeval vermesin, Sayın valimize, Genel Müdürümüze ve emeği geçen herkese minnettarız. Su gibi aziz olsunlar. Taşbucak bu iyiliği asla unutmayacaktır" dediler.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2018, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER