VASKİ 400 dairelik lojmanların alt yapı sorununu giderdi

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), Kalecik Mahallesinde bulunan özel bir şirkete ait 400 dairelik lojmanların altyapı sorununu giderdi. Yüklenici firmadan kaynaklı yaklaşık beş yıldır süren sorun, VASKİ'nin çabaları sonucu çözüme kavuşturuldu.

VASKİ 400 dairelik lojmanların alt yapı sorununu giderdi

  Özel bir firmanın yaptırdığı lojmanların kanalizasyon sistemlerinin hatalı bağlanmasıyla sorunlar oluştu. 5 yıl süren ve sürekli tıkanan kanalizasyon hattı vatandaş için çileye dönüştü. Sürekli kötü kokuyla karşılaşan site sakinlerinin bu sorunu VASKİ ile sona erdi.

  Kalecik Mahallesinde bulunan Türkcell Ford Öğretmen lojmanları alt yapısı özel bir firma tarafından yapıldı. Alt yapının gelişi güzel yapılmasından kaynaklı yüklenici firmanın çözmediği sorun 5 yıl boyunca devam etti ve arızalar giderilemedi.

  VASKİ'den istenen vidanjörlerle geçici çözüme gidildi. Yüklenici firma tarafından yapılması gereken arıza giderilmeyince, lojman sakinlerinin müracaatı üzerine VASKi ekipleri harekete geçti.  Lojmanlar için 100 metrelik yeni hat çekilerek  sorun giderilmiş oldu.

  Defalarca lojmanı yapan yüklenici firmaya sorunu ilettiklerini ve bir çözüm bulamadıklarını, VASKİ'ye başvurmak zorunda kaldıklarını anlatan Türkcell Ford lojman çalışanlarından Tuncer Özbey "5 Yıldır biz bu eziyeti çekiyoruz. Lojmanı yapan firma gelip bu sorunumuzu gidermedi. Kanalizasyon pisliği aşağı akarak daire içlerine gelmekteydi. Bu gibi durumlarda vidanjör çağırarak o günümüzü kurtarıyorduk. Bu sorunun her türlü suçlusu lojmanı yapan firmadır. VASKİ ekipleri maddi talepte bulunmadan gelip sorunumuzu giderdi. Teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER