VASKİ'de 100 bin TL tasarruf…

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, VASKİ' de hizmet amaçlı kullanılan araçların havuz sistemine çekilmesi ve internet üzerinden izlenebilirlik sağlanması ile birlikte 100 bin TL tasarruf sağlandığını belirtti.

VASKİ'de 100 bin TL tasarruf…

    VASKİ Genel Müdürü Tekataş, kurumun çok iyi bir mali disiplinle çalıştığını ifade ederek,  “Yolumuza disiplinli,  yatırımları önceliğine göre planlayan, kuruma yeni bir kimlik kazandırma çabası ile devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

   Tekataş, gelen ödeneklerin yerli yerine harcanması için kılı kırk yardıklarını, yıllardır hizmete susamış yerleşim yerlerine öncelik tanıdığına dikkat çekti.

   Genel Müdür Tekataş, kuruma geleni boş çevirmediklerini söyleyerek, “Halkımız geldiğinde muhatap bulabiliyor. Biz onları en kıymetli bir misafirimiz gibi ağırlıyor ve uğurluyoruz. Çözüme daha hızlı ulaşmak için vatandaşlarla bizzat ben birebir iletişime geçiyorum. Gelen taleplerin yerine getirilip getirilmediğini takip ediyorum. 185'e gelen talep sahiplerine telefonla ulaşıyorum. Böylelikle halkımızın güveninin en düzeyde almak niyetindeyiz" şeklinde konuştu.

   İlçelerde bulunan Belediyeler ile de sıkı bir diyalog ve koordinasyon içinde hizmetlerin sürdürüldüğüne söyleyen Tekataş,  su ile halka hayat veren bir kurum olduklarını, bunun için azami gayret gösterdiklerini, sağlıklı iletişim ile sonuca daha çabuk vardıklarını açıkladı.

   Genel Müdür Tekataş, Van'ın kaynak suları bakımından zengin bir olduğunun altını çizerek, “Bu konuda çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, tüm halkımızı kaynak sular ile buluşturmak istiyoruz. Mevcut sondajları kapatarak, ayrıca mali külfetten de kurtulmuş olacağız. Çünkü ayda yaklaşık 2,5 milyon elektrik faturası ödüyoruz. Bunun önüne geçtiğimizde bu para halka yatırım olarak yansıyacaktır" açıklamasında bulundu.

Tekataş, “Şimdiye kadar kimse elini taşın altına koymamış, ödenekler yerli yerine harcanmamış, geçmişte yatırımlar önceliğe göre yapılmamış ve  paralar boşa harcanmış. Artık halkımız şunu bilsin ki, iş emin ellerdedir. Bu halkın tek kuruşunu bile heba etmeyecek, hizmetlerle Van'ın yüzünü güldüreceğiz” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER