VASKİ'den Çatak'ta alt yapı çalışmaları…

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), Çatak ilçesinde yaptığı çalışmalarla takdir görüyor. İlk kez ilçede kurumsallaşmış bir VASKİ'nin hizmetlerini gördüklerini söyleyen mahalle muhtarları ise. sorunlarının anında giderildiğini belirttiler.

VASKİ'den Çatak'ta alt yapı çalışmaları…

   Doğal su kaynakları bakımından iyi bir potansiyele sahip olan Çatak ilçesinde, daha önce içme suyu ile sulama yapıldığına dikkat çekilerek, buna son verilince su sıkıntısının kalmadığı açıklandı.

   VASKİ ekiplerinin sıkı kontrolü ve halkla diyalogu ile kısa zamanda çözülen su sorunu ile ilçe rahat bir nefes aldı.

   Su kaynaklarının sulamada kullanılarak israf edildiği, bunun için halkla olumlu bir iletişim sonucu bunun önüne geçildiğine vurgu yapılarak, Çatak ilçesinin su yönünden susuzluk çekmeyecek kadar doğal kaynaklarının olduğu, sadece doğru kullanımı ile bunun önüne geçildiği açıklandı.

   Öte yandan VASKİ Çatak şubesi de 207 yılı yaptığı alternatif çalışmalarla su sorununa çözüm bularak hem halkın hem de mahalle muhtarlarının takdirini aldı.

   VASKİ çalışmalarından büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Bilgi Mahalle Muhtarı İsa Urut ''Mahallemizde 200 hane var, 3 değişik kaynakta su almaktayız. VASKİ'ye  ne zaman arıza için telefon açtığımda hazır bir şekilde bekliyor ve anında müdahale ediyorlar. Mesai saati dışında olsa bile gelerek sorunlarımızı gideriyorlar. 2018 yılında kanalizasyon sıkıntısının giderileceği müjdesini de aldık. Sayın Valim, Sayın Kaymakamım ve VASKİ Genel Müdürüme katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.'' dedi.

   Selçuklu Mahalle Muhtarı Ercan Selçuk ise,  50 haneli mahallede sulama kanalı olmadığından içme suyunu  sulama amaçlı da kullandıkları gerçeğini dile getirdi. Bunun da İçme suyu sıkıntısına  yol açtığına şahit olduk diyen Selçuk,  Sayın Valimiz ve VASKİ Genel Müdürümüzün katıldığı muhtarlar toplantısında durumumuzu anlattık, sağ olsunlar kendileri de bu sorununun çözümünü 2018 yılı programına aldıklarını belirttiler. İlçe merkezinin şebekesinden bizim mahallemize su verilecek.  VASKİ şube çalışanları arızalara müdahale etmek için 2 ekip haline beklemektedirler. Hizmetlerden memnunuz” şeklinde konuştu.

   Öte yandan, VASKİ tarafından, Çatak İlçesinde 2017 yılında 942 su arızası, 512 adet kanalizasyon arızasının yapıldığı, 13 bin 371 metre içme suyu hat çekim işi ve 5 bin 759 metre kanalizasyon hat çekimi gerçekleştirildiği belirtilerek, toplam 55 mahallenin depo bakım onarımı yapılarak, kaptaj ihtiyacı olan su kaynaklarına da kaptaj yapıldığı açıklandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29