VASKİ'den sıfır atık projesi…

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’ne büyük ehemmiyet verdiklerini, bunun hayata bir an evvel geçmesi için gerekli altyapıyı hazırlayarak çevreye zararı en aza indirmek için kurumsal bir seferberlik başlatacaklarını açıkladı.

VASKİ'den sıfır atık projesi…

   Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’ne gün geçtikçe destek artıyor. Söz konusu projeye bir destek de Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (VASKİ) geldi.

    VASKİ toplantı salonunda gerçekleşen Sıfır Atık Projesi bilgilendirme toplantısına VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da katıldı. Daire Başkanlarının iştirak ettiği toplantıda uygulama ile ilgili geniş bir sunum gerçekleştirildi.

    Sıfır Atık ile ilgili sunumda VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, bu projeye büyük ehemmiyet verdiklerini, bunun hayata bir an evvel geçmesi için gerekli altyapıyı hazırlayarak çevreye zararı en aza indirmek için kurumsal bir seferberlik başlatacaklarını açıkladı.

    Tekataş, yaşadığımız dünyayı malesef bilinçsizce kirletiyoruz. Gelecek nesillere örnek ve temiz bir çevre bırakmak en büyük yatırımımız olacaktır. Bu uygulama ile merkez ve diğer ilçelerde VASKİ örnek bir uygulamaya imza atmış olacaktır. Herkesin bu duyarlılığı göstermesini bekliyoruz” dedi.

    İsrafın önlenmesi, atığın azaltılması ve atıkların dönüştürülmesini kapsayan sıfır atık projesi ile atıkların ayrıştırılarak, belirlenen yerle geri dönüşüm depolarının kurulması planlanıyor.

    Uygulamaya alınacak olan Sıfır Atık Projesi kapsamında Vaski Merkez Binası ve tüm ilçelerdeki şubelerde Geçici Atık Depolama alanı oluşturularak, ortak alanlara,  renk skalasına göre atık toplama kutular bırakılacak, odalarda bulunan tüm çöp kutuları kaldırılarak, geri dönüşümün etkili olması için çalışma başlatılacak.

    Projenin uygulanmasında tüm daire başkanları, şube müdürleri ve çalışanların azami destek vermesi istenirken, Sıfır Atık Projesi yönetimi tarafından, VASKİ çalışanlarına  daha sonra detaylı bir sunum yapılacağı belirtildi.

   Projenin kapsamının genişletilmesi hedefleniyor.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29