VASKİ'den yeni abonelik çalışmaları…

Büyükşehir Yasası ile birlikte köy statüsünden Mahalleye geçilen yerleşim yerlerinde yeni su aboneliği seferberliği başlatıldı. Tüm ilçelerde başlatılan yeni abonelik çalışmasına yoğun katılımın olduğu gözleniyor.

VASKİ'den yeni abonelik çalışmaları…

      Gevaş ilçesinde yeni mahalle satatüsü kazanan yerleşim yerlerinde yeni abonelik işlemleri kısa sürede bitirilirken, Çatak, Bahçesaray ve Başkale'de ise çalışmalar sürdürülüyor.

 

 

      Çatak ve Bahçesaray'da halk ile buluşma günleri düzenlenerek, su aboneliği ile ilgili bilgiler veriliyor. Toplantılarda Bahçesaray Kaymakamı Mehmet Özcan ile Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül de vatandaşların abonelik işlemlerine hız vermelerini ve bu imkandan faydalanmalarını istedi.

 

 

     Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) yeni mahalle statüsü kazanan yerlerde vatandaşların su abonelik işlemini tamamlamaları için yoğun gayret gösteriyor. Ayrıca ekipler vatandaşların evlerine de giderek, yapılacak yeni abonelik sistemi hakkında bilgilendirmede bulunuyor.

 

 

     Bunun için tüm yeni mahallelerde bilgilendirme toplantıları yapılırken, bazı yerlerde imamlar da halka aboneliklerin yapılması konusunda camilerde bunun önemini anlatıyor.

 

 

      VASKİ ekipleri Çatak İlçesinde bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Teknecik Mahallesine incelemeler için giden Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül ile diğer kurum amirleri görüştükleri vatandaşlara su abonelik konusunun önemine dikkat çektiler.

 

 

     VASKİ Güney Şube Müdürü Tevfik Ergenç de mahalle halkını bilgilendirerek, VASKİ'nin yaptığı hizmetleri ve bilhassa yeni mahallelere yaptığı su hattı verilmesi çalışmalarını anlattı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

  

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29