VASKİ'den, yeni içme suyu hatları…

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından Erciş ilçesi Tekler Mahallesi Karakolu ve okuluna yeni hat çekilerek, su verilmeye başlandı.

VASKİ'den, yeni içme suyu hatları…

   VASKİ, kış şartları ve zorlu arazi şartlarına rağmen hizmetlerini sürdürüyor. Özellikle eğitim kurumlarının sorunlarının giderilmesi hedefleniyor.

  Erciş Tekler Mahallesi Karakolu ve okuluna yeni hat çekilerek, su verilmeye başlandı.

   Bin 100 metre yeni su hattı yapımı  gerçekleştirilerek sorun giderildi. Ayrıca Kızıl Ören Mahallesi  ile Aşağı Toki Lütfü Güvener İlkokuluna da yeni su hattı çekildi.

   VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, "Valimizin direktifleriyle eğitim kurumlarına öncelik tanıyoruz" dedi.

   Uzun süredir içme suyu sıkıntısı çeken Tekler Mahallesi Karakol ve okulun hat yenileme talepleri yerine getirilerek çalışma başlatıldı.

   Bin 100 metre hatla 40'lık içme su borusu çeken ekipler,  jandarma karakolu ve okulun yıllardır devam eden su sorununu tamamen çözmüş oldular.

   Vaski Erciş Şube Müdürlüğü ekiplerinin ilçede ağır kış şartlarına rağmen sürdürdüğü çalışmalarda, bilhassa eğitim kurumlarının sorunlarını çözmeye gayret gösterdiği belirtildi.

   Tüm  mahallelerde ki okulların taleplerini karşılanması için gayret gösteren ekipler, okulların gelen talepleri anında yerine getiriliyor. Öğrencilerin durumunun öncelikli konu olduğu, İmkanlar dahilinde eğitim kurumlarının sorunları için ekiplerin her an hazır bulunduğu kaydedildi.

   Öte yandan Erciş Kızıl Ören mahallesinde ki su sıkıntısı da giderildi. Sondajdan mahalle şebekesine 200 metre hat çekilirken, Aşağı TOKİ Lütfi Güvener İlkokuluna da yeni hat çekilerek su verilmeye başlandı.

    Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun eğitim sorunlarının acilen çözülmesi için büyük hassasiyet gösterdiğini ifade eden VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Biz eğitim kurumlarımızın isteklerini sayın valimizin de direktifleriyle anında çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Okullarımızın altyapı sorunu öncelikli olarak ele alınıyor. Erciş'te de bu iki okulumuzun sorunu tamamen giderildi. Eğitim kurumlarımızı ve öğrencilerimizi asla ihmal etmeden her zaman yanlarında olan  ağır kış şartlarına rağmen yılmadan çalışan tüm ekiplere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2018, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29