VASKİ ekiplerinin zorlu mesaisi sürüyor

Türkiye'de termometrelerin en soğuk dereceyi gösterdiği yerleşim birimlerinden olan Van'ın Çaldıran İlçesinde, VASKİ ekipleri dondurucu soğuklara rağmen çalışmalarını sürdürüyor.

VASKİ ekiplerinin zorlu mesaisi sürüyor

    Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) ekiplerinin görev yaptığı Çaldıran' da hizmet zor şartlarda da olsa devam ediyor.

    Su ve kanalizasyon arızalarında kazıcı makinelerin yerin donmasından dolayı kazı yapamayınca, ekipler uzun uğraşılardan sonra müdahalede bulunabiliyor. Bazen kazmalarla arızaya ulaşmaya çalışan ekiplerin, soğukta saatlerce suyun içinde kalması ayrı bir zorluğu gözler önüne seriyor.

    Uzun kış şartlarının hüküm sürdüğü Van ve ilçelerinde VASKİ çalışmalarında ekipler büyük zorluklarla karşılaşıyor.

    Vatandaşların mağduriyetini gidermek için en ücra mahalleye bile hizmet götüren VASKİ ekipleri, kış aylarında bilhassa içme sularının donması olaylarının arttığına dikkat çekti.

    Yer altından geçen boruların bile donarak hasar gördüğü Çaldıran ilçesinde her gün onlarca arıza oluşuyor. Kepçelerin bile kazmakta zorlandığı yerlerde arızaların giderilmesi uzun zaman alıyor.

    VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, "Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm ekiplerimiz fedakarlık göstererek sorunları gidermek için çalışıyorlar." diyerek onların bu özverili çalışması ile kurumumuz her yerde hizmet yapmaktadır. Çaldıran gibi çok soğuk yerlerde olsun, Bahçesaray gibi engebeli arazilerde olsun arkadaşlarımız büyük gayret gösteriyorlar. Tüm ilçelerde görev yapan bu ekiplerimize üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz her yerde varız, karda kışta, dağda taşta görev yapıyoruz. Hizmet ettikçe moral buluyoruz. Halkın duası bize yeter" şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER