VASKİ eski su depolarını değiştiriyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) yıllardır ihmal edilen bir hizmeti daha yerine getiriyor. Tüm içme suyu depoları sağlıklı hale getirilerek, seramikle kaplanıyor.

VASKİ eski su depolarını değiştiriyor

   Yalıtımı yapılmamış betonarme yer altı su depolarında yaşanan en büyük problemlerin başında içerisinde bulunan suyu dışarı sızdırması veya yeraltı sularının betondan içeri sızarak suyu kirletme riski olduğu belirtildi.

   Halk sağlığı için gerekli yalıtımın sağlanarak seramik kaplanması ve her yıl temizlenmesi gereken içme suyu depolarının yıllardır temizlenmediği belirtilerek, bunun için harekete geçildiği açıklandı.

    Şubat ayı içerisinde yapılacak bir ihale sonunda işi alacak firma tarafından Van'da bulunan tüm içme suyu depoları temizlenerek, seramik kaplaması yapılacak.

   15 Şubat'ta depolardaki büyük değişim için ihale yapılarak, en kısa zamanda Van için bir ilk olacak hizmete start verilmiş oldu.

   Beton içinde zamanla suyun sağlıksız hale geldiği, depoların seramikle kaplanması gerekirken yapılmadığı ve bunun da büyük sorun teşkil ettiğine dikkat çekilerek, tüm depoların seramikle kaplanarak sağlıklı hale getirileceği müjdesi verildi.

   Bu yöntemle Van'da ilk kez içme suyu depolarında köklü bir temizlik yapılarak, yıllardır ihmal edilen halk sağlığı için daha ciddi tedbirlerin alınacağı belirtildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29