VASKİ, isale hattındaki basınçtan elektrik üretecek

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ tarafından Van’da ilk kez bir Pompa türbin Sistemi hayata geçirilerek, su isale hatlarındaki arızalar ve su kaybının en asgariye indirilmesi sağlanacak. Türbinden elektrik elde edilerek, enerji giderlerinin asgariye düşürülmesi hedefleniyor.

VASKİ, isale hattındaki basınçtan elektrik üretecek

           İpekyolu İlçesi Narman Su deposu karşısında yapımı devam eden Pompa Tribün Sistemi ile  Bostaniçi su deposundan Sıhke Toki ye giden su basıncının borulara zarar vermesi engellenmiş olacak. Su debisinin dengelenerek isale hatlarına verilmesi ile arızaların ve su kaybının önüne de geçilecek. Yüksek basınçlı su ile üretilecek enerjinin elektrik dağıtım şirketlerine de satılması için gereken prosedürün tamamlanmasına yönelik işlemler sürdürülüyor.

 

 

        Bu mahallelerde sık sık yaşanan su arızalarına son verilerek buna bağlı olarak oluşan su kesintilerinin de artık yaşanmayacağı bir sistemin hayata geçirileceği belirtildi.

 

   Bölgede ilk olarak VASKİ tarafından Van’da uygulamaya alınan Pompa Tribün Sisteminin kısa sürede hizmete alınmasıyla yaşanan sorunların tamamen önüne geçilmiş olacağı açıklandı.

Ayrıca şehir merkezine içme suyu sağlayan 1 Nolu su deposu terfi merkezinde ki 250 Kw’lık bir pompanın arızası da giderildi. 3 hafta önce arızalanan pompanın Van’da tamiri mümkün olmayınca Ankara’ya gönderildi.

 

 

   Pompanın paslanmaz çelik (304 kalite çelik) mili, mil burçları ve rulmanları değiştirildi. Pompa tekrar devreye alınarak tam kapasite çalışması sağlandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2019, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER