VASKİ'nin kararı ekonomiyi canlandırıyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ), Van'ın gelişen inşaat söktörüne katkı sunmaya yönelik yeni kararlar alarak büyük kolaylık sağlıyor. Ekonominin canlanması için kurumun büyük rol üstlendiği açıklandı.

VASKİ'nin kararı ekonomiyi canlandırıyor

   İnşaat yapımında alınması zorunlu olan su ve kanalizasyon katkı paylarında indirime gidildi. Şimdiye kadar bir çok kez şikayetlere konu olan su ve kanalizasyon katılım paylarının fazlalığı göz önünde bulundurularak, yüzde 36 civarında indirim kararı alındı.

   Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun talimatıyla Genel Kurulda karara bağlanan maddeler sevinçle karşılandı.

  Buna göre Van'da yapılacak yeni inşaatlan için alınan su ve kanalizasyon katılım paylarında indirim yapıldı. Kanalizasyon ve içme suyu katılım payları % 0,7 ye indirerek %36 indirim yapıldığı açıklandı.

   İlde bulunan inşaat sektörü için memnuniytle karşılanan bu kararın, Van ekonomisine de büyük katkısı olacağı ifade edildi.

   VASKİ'nin yapılan Genel Kurulunda alınan karar gereği İnşaat su depozito ücretlerinde de, yapıya ait hazır beton sözleşmesi sunulması halinde yüzde 50 indirime gidileceği de karara bağlandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2018, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29