VASKİ, tüm depoları seramikle kaplıyor

Van Su ve Kanalizasyon idaresi(VASKİ) bir ihmale daha son veriyor. Kentte bulunan tüm depolar seramikle kaplanıyor. Merkez ve tüm ilçelerde bulunan depolar baştan sona yenilerek seramik kaplama yapılıyor.

VASKİ, tüm depoları seramikle kaplıyor

    VASKİ tarafından yapılan açıklamada, şimdiye kadar halkın sağlıklı su içmesi için gerekli şartların oluşturulmadığına dikkat çekilerek, halk sağlığını direkt etkileyen hijyenik depo yapımının ilk kez kapsamlı olarak ele alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi.

   Ekipler depolarda çalışmalarına devam edereken, yeni depoların yeni görünümü ve sağlıklı oluşu takdir gördü.

   Proje kapsamında sadece betonla kaplanmış ve yıpranmış, yer yer yosun tutmuş depoların tümü seramikle kaplanıyor.

   Yalıtımı olmayan betonarme yer altı su depolarında yaşanan en büyük sıkıntının deponun suyu dışarı sızdırması veya yeraltı sularının içeri sızarak suyu kirletme riskinin bulunması olarak görülüyor.

    Yıllardır halk sağlığının hiçe sayıldığı ve en gereksinim olan suyun halka sağlıklı olarak verilmediği dile getirilerek tüm içme suyu depolarının temizlenmesi, seramik kaplaması ekiplerce sürdürülüyor denildi.

   Depoların seramikle kaplanması sırasında zaman zaman su kesintilerinin olabileceğine dikkat çekilirken, halkın en az seviyede etkilenmesi için de azami önem verildiği ve bu çalışmaların periyodik olarak devam ettiği açıklandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2018, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER