VAYAB'dan, İzmir'deki depremzedelere sıcak yardım…

Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAB), İzmir’de bulunan depremzedeler için battaniye gönderecek. VAYAB yönetimi İzmir için kampanya başlattıklarını açıkladı.

VAYAB'dan, İzmir'deki depremzedelere sıcak yardım…

     Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAB), afetlerde en çok etkilenen, depremin acısını en iyi bilen kentlerin başında geldiklerini bu yüzden, acil battaniye ihtiyacı için kampanya başlattılarını açıkladı.

     Söz konusu açıklamada, “2011Van depreminde ülkemiz tek yürek olarak yanımızda yer almıştı. Bugün vefa örneğimizi gösterme zamanı. Deprem acısının ne olduğunu en iyi bilen bir kent olarak  İzmir'e destek olma günü. İnsanların şu an ihtiyaç duyduğu şey battaniyedir. Biz de VAYAB olarak battaniye göndermeye karar verdik. İnternet üzerinden battaniye alıp direkt belirlenen adreslere teslim edeceğiz. Bu yardım ihtiyaçtan çok, İzmirli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu htirmektir. Acınız acımızdır, sloganı ile depremin ilk saatlerinde İzmirli kardeşlerimizin yanında olduğunu hmek için destek afişleri ile sosyal medya hesaplarımızda yanlarında olduklarımızı bildirdik. Van Şair ve Yazarlar Birliği olarak, ülkemizde yaşanan hemen hemen tüm doğal afetlerde, üyelerimiz ile birlikte destekte bulunduk. Yüzlerce farklı kampanyaya katkı sunduk, destek verdik. Bu kez de İzmir için bir kampanya başlattık. Van depreminde, bizlere elini ve gönüllerini uzatan İzmirli kardeşlerimize, bu kez biz elimizi uzatmak istiyoruz. Elimizden geldiğince, şu anda acil ihtiyaç olan battaniye göndereceğiz. Kampanyamız, tamamen gönüllülük esasına bağlıdır. Ama tüm Vanlı kardeşlerimizden destek sunmalarını bekliyoruz. Tarihsel sürecin gerekliliğini yerine getirmek için;  kardeşliğimize vurguda bulunarak bu zor sürecin anlamını, önemini tarihe not etmek için, bizde bugün İzmirli kardeşlerimizin yanındayız. İyi insan olmanın bir parçasının da yardımlaşmak olduğunu onların vefasına bizde vefa örneği ile karşılık vermek istiyoruz. Van Şair ve Yazarlar Birliği, Mavi şehrin kalemleri olarak manevî olarak da, önlemlere vurgu yaparak bu acıya ortak olmak için duygularımızı kalemimiz ile ifade etmek istiyoruz. Deprem ile ilgili Van'dan İzmir'e Vefa Örneği Acınız acımızdır sloganı ile şiirler yazdık. Bu hafta gündemimiz hep İzmir depremi oldu. Yanınızdayız. Haydi, Van, İzmirli kardeşlerimizin yanında olma vakti” ifadelerine yer verdi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2020, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29