VAYAB'tan kitap okuma kampanyası

Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAB) geçtiğimiz yıl uygulamaya soktuğu 20 bin kitap kampanyasını bu yıl yine faaliyete sokarak, kentteki okuryazar seviyesini az da olsa yukarı seviyelere çekme amacı güdüyor. VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman, her kesimin dikkatini kitap okumaya çekmek istediklerini belirtti.

VAYAB'tan kitap okuma kampanyası

      Kısa süre önce kurulmasına rağmen yaptığı birbirinden güzel çalışmalar ile taraflı tarafsız herkesin, her kesimin takdirini kazanan Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAB) üyeleri, harıl harıl kitap toplayıp öncelikli okullarda öğrenciler ile buluşmanın heyecanı ile çalışıyor.

 


     Bir yandan Şiir Dinletileri, bir yandan sanatsal etkinlikler ile her hafta bir okulda edebiyat çalışmaları öğrenciler ile bir araya gelerek gençlere sanatı sevdirmenin gayretinde olan Van Şair ve Yazarlar Birliği, bu vesileyle hiç bir günü boş geçirmeyerek Van' da kültürel etkinliklerin yegâne muhatabı olarak adından söz ettirmeye devam ediyor.

 


     VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman gazetemize yaptığı açıklamada, "Van'ımızın okuryazar oranının çok düşük olması bizi derinden üzmektedir, bu nedenle geçtiğimiz hafta başlayan Kütüphaneler Haftasına konuk olarak katılıp öğrenciler ile sohbet etme fırsatı yakaladık. Biz Van Şair ve Yazarlar Birliği olarak neler yapabileceğimizi kendilerine aktardık. Geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğumuz 20 bin Kitap Kampanyasını bu yıl da sürdürerek her kesimin dikkatini kitap okumaya çekmek istiyoruz. Bizim çabamız tabiri caizse sahile vuran denizyıldızlarını, yeniden denize atarak ait oldukları yerde yaşamalarını sağlama düşüncesidir. Belki hepsine gücümüz yetmez ama bir kişinin bile olsa hayatına olumlu etki yapmak bizi fazlasıyla mutlu edecektir. İstiyoruz ki Van'ın sorununa karşın yaptığımız bu 20.000 Kitap Kampanyasına toplum her kesimi destek olsun. Kitap Kampanyamız sadece Van' da değil Türkiye' de ses getirsin diye tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2018, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER