VAYAB üyesinden şiir kitabı…

Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAB) Üyesi Helin Fırat ilk şiir kitabını çıkarmanın heyecanını yaşıyor.

VAYAB üyesinden şiir kitabı…

         Şiir yazmaya dokuz yaşında başlayan ve şu an 17 yaşında olan genç şair, mahalle baskısına rağmen azminden taviz vermediğini dile getirdi.

 


             Van'da kültür sanat çalışmaları devam ederken genç şairler de eserlerini çıkararak bu kültürel etkinliklere katkı sunuyor.
Vanlı 17 yaşındaki genç şairlerden Helin Fırat ilk şiir kitabını yayınladı. Yeni çıkan şiir kitabını "Çok içten bir şiir yazdım/her kelimesi bir anlam/bütün duyguları içine aldım/her kelimesi bir insan" şeklinde yorumlayan Helin Fırat, Van'ın Başkale ilçesine bağlı Yukarı Durak mezrasında doğup ve halen hayatını burada sürdürüyor. 17 yaşındaki genç şair; yazmaya 9 yaşında başladığını ve o günden sonra kalemi elinden bırakmadığını belirterek, "İçimdeki sanat aşkını hep canlı tuttum. Ancak maalesef kırsalda yaşadığımız için ailemin desteğini fazla yanımda göremedim. Hatta bu noktada zaman zaman engeller ile karşılaştım diyebilirim. Mezrada küçük bir kız çocuğu düşünün 9-10 yaşlarında boyundan büyük işlere kalkışmış, resim yapıyor, şiir yazıyor! Ayıplayanlar bile oldu, ama ben hiç bir zaman geri adım atmayarak kısa bir süre içinde "her kelimesi bir anlam, her kelimesi bir insan " ismini verdiğim şiir kitabımı çıkarmanın heyecanını ve hazzını yaşıyorum " ifadelerini kullandı.

 


        Van Şair ve Yazarlar Birliği yöneticileri de genç şairi yeteneğinden ve medeni cesaretinden dolayı kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER