VEDAŞ'tan, Saray ilçesine yeni aydınlatma tesisi…

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Van’ın Saray İlçesi’nde yaklaşık 2 Milyon TL bedelle yeni aydınlatma tesisi inşa etti.

VEDAŞ'tan, Saray ilçesine yeni aydınlatma tesisi…

      Saray İlçesi’nin giriş ve çıkış güzergâhına yapılan aydınlatma tesisi hakkında bilgi veren VEDAŞ Van İl Müdürü İsmail Özdemir; “Ülkemizin İran sınırında yer alan Saray İlçemizin çehresini değiştirecek ve ülkemize yurt dışından giriş yapacak turistler nezdinde de prestijini artıracak yeni aydınlatma tesisimizi, yaklaşık 2 Milyon TL bedelle ve bir buçuk ay gibi bir sürede inşa ettik. Halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

    “Sokak Aydınlatmasına 30 Milyon TL Yatırım”

    Son yedi yılda, Van’ın merkez, ilçe ve kırsal bölgelerinde gerçekleştirilen aydınlatma projeleri için yaklaşık 30 Milyon TL yatırım yaptıklarını söyleyen Özdemir; “Güneşin başkenti olan Van’ımızı, geceleri de ışıl ışıl yapabilmek için merkez ve kırsal bölgelerde çok kapsamlı bir şekilde yeni aydınlatma tesisleri inşa ettik. Özelleşme sonrasında yaklaşık 100 km’ye yakın yeni aydınlatma tesisini devreye alırken 2.000’in üzerinde yeni aydınlatma direğini şebekemize kattık. Şehrimize dışarıdan gelen misafirlerimizi aydınlık yollarla karşılamak için Karayolları ile koordineli bir şekilde çalıştık ve orta refüjleri tamamlanan yolların aydınlatmasını gerçekleştirdik. Şehir merkezlerimizde birçok noktada hatlarımızı yer altına alarak yeni aydınlatma tesisleri inşa ettik. Sadece şehir merkezlerimizde değil kırsal bölgelerde de yaptığımız çalışmalarla şehrimizi ışıl ışıl hale getirmek için yatırım çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” ifadelerinde bulundu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2020, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29