VESOB Başkanı Berge'den o projeye övgü…

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı İsa Berge, 700 dönümlük alana yapılacak olan ve ön kısımlar hariç olmak üzere, 150-300, 600 ve 900 metrekare olmak üzere toplam 300 iş yerinin yer alacağı Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Van için büyük bir katma değer olacağını belirtti.

VESOB Başkanı Berge'den o projeye övgü…

                  Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Kooperatifi bürosunu ziyaret etti.

Daha önce de oda başkanları ile birlikte devasa proje alanını yerinde gördüklerini hatırlatan Berge, “Ziyaret haberimiz büyük ses getirdi.

 Kalecik TOKİ konutlarının yan tarafında ve çevre yoluna sıfır bir konumda yapılacak olan Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi, çocuklarımıza miras kalacak. Bu devasa projenin çevre yoluna yapılması güzergâha büyük bir değer katacaktır. Çevre yolu önemli bir avantajdır. Bu proje Van’a katma değer sağlayacaktır.” dedi.  

 

 

“VAN ESOB her daim yanınızda”

Berge, yaptığı açıklamada, “Burada küçük bir şehir oluşacağına inanıyorum. Tüm donatı alanları ile birlikte binlerce istihdamın gerçekleşmesini bekliyoruz. Esnafımız ve sanatkarımız için tüm kapıları zorlayacağız. Daha önce de yaptığımız gibi bu büyük projenin hayat bulması için tüm bürokratik işlemleri hep birlikte yerine getireceğiz. İstediğimiz an ulaşabildiğimiz Sayın valimiz Mehmet Emin Bilmez, bu konuda çok duyarlıdır ve bize gereken desteği sunacaktır. Ankara'da da gereken bürokratik işlemleri yürütmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.  

 

                 “Van’ın orta ölçekli sanayi sitesine ihtiyacı vardı”

Ziyaret için teşekkür eden Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Fahri Solmaz, “Depremde sonra sanayimiz hasar gördükten sonra, esnafımız ve sanatkarlarımız ile birlikte Van'ın ihtiyacı olan orta ölçekli bir sanayisinin yapılmasına karar verdik. Van’da büyük iş makinelerinin ve otobüslerin servis hizmeti yoktu biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mıza müracaat ettik ve deprem nedeniyle Van’ımıza orta ölçekli sanayi sitesi yapma hakkı verildi. Artık büyük iş makineleri ve otobüsler servis hizmeti için Van dışına çıkmayacak.” dedi.    

VANESOB Başkanı Berge ve Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Solmaz, projeye ilgi gösteren Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’e teşekkür etti.

 

Proje bakanlık tarafından bitirilecek

Tekstilden gıdaya, eğitimden sağlığa, inşaattan hizmet sektörüne, makine imalatından montaja akla gelebilecek tüm sektörlerin yer alacak. Güncel üye listesinin gönderileceği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arsa satışını yapacak ve ada bazında tapular verilecek. 2012’de başlanan ve 2017’de yatırım programına alınan projenin imar ve ifrazları tamamlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılacak ihaleyi alan firma 3 yıl içinde projeyi bitirecek. 2 yıl geri ödemesiz ve 13 yıl sıfır faizle teslim edilecek işyerleri, ilçelerden de üyelerimizin bulunduğu 300 esnafa teslim edilecek. DAKA projeye kanalizasyon, elektrik, su ve doğalgaz gibi altyapı desteği sunacak.

 

Projede neler var?

700 dönümlük alana sahip projede ön kısımlar hariç olmak üzere, 150-300, 600 ve 900 metrekare olmak üzere toplam 300 iş yeri bulunuyor. Modern üstyapıları ile yollar 20 metre olacak. Altyapı, üstyapı, atölyeler, sosyal tesisler, spor kompleksleri yollar, petrol ofisleri, bankalar, cami, meslek lisesi ve diğer tüm donatılar bulunuyor. İşyerlerinin çatısında güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretilmesi de planlanıyor.

 

Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi nerede?

Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi, Kalecik TOKİ konutlarının yan tarafında ve çevre yoluna sıfır bir konumda. Mevcut sanayi sitesinin üst tarafındaki orta ölçekli sanayi sitesi, hem Van Organize Sanayi Bölgesi’ne hem de üniversiteye yakın bir konumda. Arazinin bir başından diğer başına toplam 1,5 kilometrelik bir mesafe bulunuyor.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2019, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER