VOTAŞ 39 yıllığına devredildi

Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait Van Organize Tarım İşletmeleri (VOTAŞ) ihale ile 39 yıllığına Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş.’ye devredildi.

VOTAŞ 39 yıllığına devredildi

    Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce  kiralama usulü ile Van Ticaret Borsası’ndan devraldığı VOTAŞ’ın 39 yıllığına devredilmesi ihalesi Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Komisyon Başkanlığı’nı Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar’ın yaptığı ihaleye Genel Serketer Yardımcıları Fazıl Tamer, Salih Allahverdi ve komisyon üyeleri katıldı.

   4 firmanın şartname aldığı, kapalı teklif usulü ile yapılan ihaleyi, katılan tek firma olan Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş. 19 milyon 510 bin TL lik teklif ile kazandı. Kazanan firma ihale bedelini yüzde 25’i peşin geri kalanı ise 18 taksit halinde ödeyecek. Toplam 4 bin dönüm arazi üzerine kurulu VOTAŞ’ta sağmal tesisler, genç hayvan binaları, sağımhane, doğumhane, gübre çukurları bulunuyor. Tesiste yem bitkileri yetiştiriciliği, meyvecilik, hayvancılık alanları bulunuyor. Arazi sulama işleri ise modern pivot sulama sistemleri ile yapılıyor.

   VOTAŞ’ın Van için bir değer olduğunu belirten Mehmet Yaşar, “Bu gün bu güzide tesisimizi, Van için bir değer olan işletmeyi 39 yıllığına kiraya veriyoruz. Bu tür yapılara hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Ben önceden de söylediğim gibi belediyelerin bu tür işler yapması taraftarı değilim. Belediyelerin işi tarım ve hayvancılık yapmak değildir. 770 bin kilometrenin tamamı Vanlılarındır. VOTAŞ da Vanlılarındır. Tüm Türkiye’de bizimdir. İhaleyi kazanan firmayı tebrik ediyoruz. Van için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

   İhaleyi kazanan firma adına kısa bir konuşma yapan Van TSO Başkanı Necdet Takva, “İhaleyi kazanan firma Van TSO bünyesinde faaliyet gösteren sermayesinin tamamı Van TSO’ya ait olan bir firmadır. Bizim amacımız bu işletmeyi Van TSO’nun yönetmesi değil. Mümkün olduğunca tarım ve hayvancılık konusunda faaliyet gösteren firmaların bu işi yapmasıdır. Öncelikli amacımız VOTAŞ’ın bir Van değeri olarak kalmasıdır. Türkiye’de Torku gibi örnekler var. Torku nasıl bu gün artık Türkiye’nin tamamına satış yapan bir firma haline geldiyse, bizim de hedefimiz VOTAŞ’ı bölgede ve Türkiye’de örnek bir üretici ve pazarlamacı konumuna getirmektir” şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER