Yanmaz: Sağlıkta yatırımlar sürüyor

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Van’da devam eden ve planlanan sağlık yatırımlarının her geçen gün artarak sürdüğünü belirterek, “Bu çerçevede ihtiyacı olan her bölgede yeni sağlık tesisleri oluşturulması, mevcut sağlık tesislerinin de çağdaş bir görünüme ulaşması sağlanıyor” dedi.

Yanmaz: Sağlıkta yatırımlar sürüyor

   Dr. Yanmaz, birinci basamak sağlık yatırımları olarak Gürpınar, Erciş, Başkale, Bahçesaray, Çatak, Gevaş, Gürpınar, Muradiye, Çaldıran, Özalp, Edremit, İpekyolu ilçelerinde birinci basamak sağlık yatırımlarının yapılmasının planlandığını söyleyerek, “Birinci Basamak sağlık tesisleri yatırımları kapsamında 2013 yılından bu zamana kadar beklenen yatırımlar için İl Sağlık Müdürlüğü’nce hayata geçirilmesi için ivedi bir şekilde start verildi” ifadelerini kullandı.

   “YENİ İNŞAATLARIN FAALİYETE GEÇMESİ İÇİN ÇALIŞILIYOR”

   Yapımı beklenen inşaatların faaliyete geçirilmesi için yoğun bir çalışma başlatıldığını anlatan Yanmaz, İlçe ve merkez mahallelerde fiziki şartları kötü durumda olan Birinci Basamak Sağlık hizmeti sunan Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonunun yıkıldığını ve günümüz koşularına uygun yapıldığını söyledi.

   Başta Aile Sağlık Merkezleri olmak üzere 72 Aile Hekimi biriminin vatandaşlara sağlık hizmeti sunduğunu dile getiren Müdür Yanmaz, “Sağlık Bakanlığımızca yürürlükte olan makro plan yasasına uygun olarak yapılmaktadır. Devletlerin en temel görevi, toplumun sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlamak, sağlıklı yaşam düzeyini yükseltmek ve bunun için gerekli alt yapıyı sağlamaktır. Etkin bir sağlık hizmeti sunabilmek için uygun fiziki mekâna, dolayısıyla yatırıma, yeterli araç gerece ihtiyaç duyulmakla birlikte bu hizmetlerin sunumunda en temel unsur insan sağlığıdır çalışmalarımızda devam etmektedir. İnşaatı hızla devam etmekte olan Birinci Basamak Sağlık yatırmalarımızın 2018 yılı ilk yarısında teslimi yapıldıktan sonra il genelinde 180 bin vatandaşımız bu yatırımlar kapsamında bulunan Aile Sağlığı Merkezlerimizde Sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. Bununla birlikte Bahçesaray, Özalp, İpekyolu ilçelerimizde yeni Toplum Sağlık Merkezleri Ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu inşaatları devam ettiğini bununla beraber İpekyolu ilçemizde bir adet verem savaş dispanseri inşaatı sürüyor. Sağlık Bakanlığı personelleri için de ayrıca 48 daireli lojman inşaatı devam ediyor” şeklinde konuştu.

   Sağlık Bakanlığı Yatırım programında yer alan ve inşaatları devam eden 15 adet Aile Sağlık Merkezi, 3 adet TSM Toplum Sağlık Merkezi, 3 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve ilçe ve merkez mahallerde bulunan Aile Sağlığı merkezlerine entegreli toplam 48 daireli Lojman yapım işinin hızla sürdüğünü anlatan Yanmaz, “Bakanlığımız ve Müdürlüğümüz tarafından 2017-2018 yıllar içeresinde yapımı ve yapılması planlamakta olan sağlık inşatlarımızın yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş, olacağız” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29