Yaralı kızıl tilkiye şefkat eli...

Van’ın Gevaş ilçesinde aracın çarptığı ve jandarmanın sahip çıktığı yaralı kızıl tilki tedavi altına alındı.

Yaralı kızıl tilkiye şefkat eli...

    Edinilen bilgiye göre olay, Van-Bitlis karayolu üzerinde bulunan Balaban Yol Kontrol Güvenlik Noktası civarında meydana geldi.

     Aracın çarpması sonucu yaralanan tilkiyi gören Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı çalışanları, durumu Van Doğa Koruma Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdiler. Bölgeye giden ekipler jandarmadan teslim alınan yaralı kızıl tilkin tedavisi yapılmak üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne teslim edildi.

Öte yandan Van’da vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan ve yetkililere teslim edilen Kaya Kartal’ı tedavisinin tamamlanmasının ardından doğaya bırakıldı.

     Vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan Kaya Kartalı, Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yaralı Kartal, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir aylık tedavisinin ardından halkalanarak yaşam alanına salındı.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2020, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29