Yardımeli'nden, yardım seferberliği…

81 ilde "Kışın Kardeşlerimiz Üşümesin" temalı yardım seferberliği için Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Danışman Van'a geldi. Van'da kampanya ile ilgili bilgi veren Danışman, battaniye, kömür ve sobadan oluşan acil yardımlar konusunda duyarlı vatandaşlara büyük görevler düştüğünü söyledi.

Yardımeli'nden, yardım seferberliği…

   Ülkenin her şehrinde aynı tema ile yardım kampanyası gerçekleştirildiğini belirten Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Danışman, Van'da gazetecilere bilgi aktardı.
    "Kışın Kardeşlerimiz Üşümesin" temalı yardım seferberliği ile yardıma muhtaç birçok insanın sevindirilmesinin amaçlandığını anlatan Danışman, "Kış geldi. Kışın zor şartları soğuk yüzünü göstermeye başladı. Kış mevsimini eğlenceye,  tatile çevirenlerin yanında;  evsiz, barksız yaşamlarını sürdürmeye çalışan, imkânsızlıklar içerisinde evinde yakacağı olmayan, soğuktan koruyacak kıyafeti bulunmayan milyonlarca insan yaşama tutunma gayretindedir. Yaşadığımız şu çağda hala, birçok insan soğuk kış günlerinde/gecelerinde soğuktan donarak hastalanmakta veya hayatını kaybetmektedir maalesef. Haber bültenlerinde, gazetelerde, soğuktan donarak ölen insanların haberlerini izlemek istemiyorsak, bir şeyler yapmamız gerekiyor. Karşımızda duran bu acı tablo ile yüzleşen bizler, sorumluluğumuzun gereğini yaparak harekete geçmeliyiz. Yaptığımız iyilikleri küçümsemeden, yapacağımız güzellikleri ertelemeden yola revan olma vaktidir" ifadelerini kullandı.
   Türkiye'deki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra, komşu ülkelerden ve ümmet coğrafyasından binlerce Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Somalili, Mısırlı, Yemenli'nin ülkelerindeki savaş, zulüm ve açlıktan dolayı Türkiye'ye sığındığını belirten Danışman, "Bu kardeşlerimizi 80 milyon insanımız tüm zorluklara rağmen misafir ediyor, güçleri ve imkânları ölçüsünde sofralarını, battaniyelerini, yakacaklarını paylaşıyor. Seyirci kalmayın… Üşüyen kardeşlerimiz var! Yardımeli Derneği, kış mevsiminin soğuk ve olumsuz hava şartları karşısında çaresiz kalan tüm ihtiyaç sahipleri ve mülteciler için bir çağrıda bulundu: "Kışın Kardeşlerimiz üşümesin". 81 İlimizde, Yardımeli temsilcilikleri ve gönüllü ekiplerle birlikte koordine edilecek olan kampanya ile, çaresiz insanlara soğuk hava şartlarında çare olabilmek, umut olabilmek, mutluluk olabilmek, yüzlerde bir tebessüm olabilmek amaçlanmıştır. Van Yardımeli Temsilciliği ve Van Adım Eğitim ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte, battaniye, kömür ve sobadan oluşan ilk etap acil yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Yerinde yapılacak tespitlerle (kışlık kıyafet, gıda, eğitim vb)  ihtiyaç sahibinin sıkıntıları da giderilmeye çalışılacaktır. Kampanya kapsamında bağışta bulunan hayırseverlerimiz istediği takdirde, kendileri de dağıtımlara ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılan ziyaretlere iştirak edebilir, birebir şahit olabilirler. Yine kampanya kapsamında, kullanılmamış olmak şartıyla, ayni yardımlar(kışlık kıyafet, bot, mont, battaniye vb)'da kabul edilmektedir. Tüm finans kurumlarından, PTT şubelerinden dernek hesaplarına masrafsız şekilde havaleler yapılabilmektedir. Ayrıca online olarak da bu kampanyaya ve diğer projelerimize bağışlar yapılabilmektedir" ifadelerini kullandı.
    Nakit Yardımlar için : 1 Adet Battaniye  ve  1 Torba Kömürün  25 TL olarak belirlendiği, 1 Adet Sobanın ise 150 TL olarak belirlendiği, ayrıca KIŞ yazıp 4031 e gönderilen SMS ile  5 TL bağışlanabileceği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2017, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER