Yaviç:Kendimizle ve rakiplerimizle yarışıyoruz

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Vesim Yaviç, hem kendileriyle hem diğer siyasi partilerle bir yarış içerisinde olduklarını ifade ederek, sahada İpekyolu Belediye Başkan Adayı Muhsin Aydın ile çalıştıklarını söyledi.

Yaviç:Kendimizle ve rakiplerimizle yarışıyoruz

         Kanal M Televizyonu'nda Ana Haber Bülteni'nde Baki Karaca'nın konuğu olan AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Vesim Yaviç, gündeme dair konuları değerlendirdi.
Hem kendileriyle hem diğer siyasi partilerle bir yarış içerisinde olduklarını ifade eden Yaviç, sahada İpekyolu Belediye Başkan Adayı Muhsin Aydın ile çalıştıklarını söyledi.

 


           Sahada çalmadık kapı bırakmadıklarını kaydeden Yaviç, “Siyasete ilgisizlik görmedim. Siyaset kültürü yerleşmiş daha kültürlü bir seçmen var. Siyasetin doğasında var mutlaka küskünler olur herkesi memnun etmek mümkünatı yok. İpek yolunda 86 meclis aday adayımız var. Van’ın demografik yapısını, nüfusunu göz önüne alarak bir havuz oluşturmaya çalıştık. Bir birine eş değer adaylarımız oluyor tabi birden fazla tercih yapma durumumuz olmadığı için bu ister istemez bir kırgınlık yaratıyor. Bunu anlayışla karşılayacaklarını ümit ediyorum” dedi.

 

 
         ADAY BELİRLEMEDE SIFIR TORPİL
Oluşturdukları havuzda ne il başkanlarının ne ilçe başkanlarının nede milletvekillerin hiçbir yakını olmadığını vurgulayan Yaviç,  aday belirleme sürecinde genel merkezin kriterleri olduğunu kaydetti. Hiç başvuru yapmayan kişilerin aday yapıldığı ve meclis üyesi listesinde birinci sıradaki adayın AK Parti İl Başkanı’nın kuzeni olduğu yönündeki iddialara cevap veren Yaviç, “Başvuru yapmayan hiçbir kimse aday yapılmadı. Başvuru listeleri aynı andan hem ilçeye hem de genel merkeze gönderildi. Diğer yandan genel merkezin bu yönde kendi istihbarat çalışması oldu.  Belediyelerde çalışanlar bile listeye alınmaması yönünde karar alındı. Yine müteahhit kimlikli hiçbir arkadaşımız listeye alınmadı” diye konuştu

 


         ÇALINMADIK KAPI, SIKILMADIK EV BIRAKMIYORUZ
Seçim çalışmalarında farklı bir strateji uyguladıklarını ifade eden Yaviç, yaklaşık 7 kilometre yol yürüyerek binin üstünde kapı çaldıklarını kaydetti. Bütün evlerin tek tek kapılarını çaldıklarını ifade eden Yaviç, “Bu seçimde bunu ortadan kaldırdık; yarın bir gün biri çıkıp da ‘AK Parti kapıma gelmedi ama rakip siyasi partiden üçer, kişi kapıma geldi’ demesinler. Bu bizim arımıza gider. Biz iktidar partisiyiz ve sürekli olarak sahada olmayız. Halilbey’de kimse çıkıp ‘evime gelmedi’ dememesi lazım çünkü gittik. Selimbey, Bostaniçi Mahallesi hakeza. Böyle sıçra köşklerdeki selamı kaldırıyoruz” diye belirtti.

 


         EVİMDE ÜÇ İŞSİZ ÇOCUĞUM VAR
“Bizler geçmiş seçimleri neden kaybettiğimizi irdelemeden gelecek seçimlere hazırlanamıyoruz” diyen Yaviç, .halka dokunma konusunda eksiklikleri olduğunu söyledi. Onları telefi etmek için ellerinde geleni yaptığını söyleyen Yaviç, “Haddimizi aşmamaya dikkat ediyoruz. Uygulamalarımızda adil olmaya çalışıyoruz. İktidar partiyiz ama her şey bizim için güllük gülistanlık değil. İşsizliğin bölgemizde ne kadar yoğun olduğunu biliyorum. Benim evimde işsizim diye üniversite mezunu üç çocuğum var. Ama şikâyetçi değilim. Van’da son işe girmesi gereken benim çocuklarım olmalı. Aile bireylerimde işsiz olanlar var. Şu zannedilmesin AK Partili olmak hele hele il başkanı ya da ilçe başkanı olunca güllük gülistanlık. Yok, öyle bir dünya. Toplumun sorunları çözüldükçe bizlerde mutlu oluyoruz” dedi.

 


          VAN'DAKİ İŞSİZLİĞİN SEBEBİ HDP'DİR
İşsizliğin ve yoksulluğun sebebi AK Parti olmadığını iddia eden Yaviç, yoksulluğun sebebini muhalefet partileri olduğunu söyledi. Yaviç, “Adam işsizse sitem edecek çönkü bizler iktidar partisiyiz. Aşsızsa sitem edecek, çözümü bizden bekliyor. Başka kime sitem edecek. Ama işsizliğin ve yoksulluğun sorumlusu Ak Parti değildir. Karşı mahalledeki siyasi partidir. İşsizliğin sebebi HDP’dir.  Maalesef terör olayları kırsal alanlarımızı boşalttı. Her bir yaylamız bir fabrikadır. Bütün bu sosyolojik sorunların çözümü AK Parti’den bekleniliyor. İpekyolu’nun şuan nüfusu 312 bin, bu nüfusun yüzde 80’nine yakını son 20 yıl buraya göçle gelen kardeşlerimizdir. Yerli nüfusun yüzde 60’ ise batıya göç etmiştir.  Göç eden kimse genelde gayrimenkulü olan ekonomik olarak güçlü kitle. Gelen kitle ise ekonomik olarak yoksul kitle. Şuan İpekyolu’nda 20 bin aile sosyal destek alıyor” dedi.

 


           ŞÜKÜRLER OLSUN YOLSUZLUK YAPMADIM
HDP Tuşba Belediye Başkan Adayı Ayşe Milas’ın kendisinin akrabası olduğunu kaydeden Yaviç, onun kaybetmesi için olağan üstü gayret içerisinde olacağız dedi.  Ömrüm boyunca hiçbir yolsuzluk ve gayrimeşru işlerin içinde olmadığını kaydeden Yaviç, “AK Parti’ye girmeden önce benim iki sürücü kursu ortaklığım vardı. O dönem çok çok iyi kazanıyordum. Bir buçuk yılık kazancıyla Şerefiye Mahallesi’nde bir ev aldım şuan bir trilyon değerinde ama sattım. Müstakil iki katlı evim vardı. Balıkesir Avşar’da kooperatif üyeliğim vardı. Karayolu’nda Hedef Yapı Kooperati’nde bir dairem vardı. Gene bir kooperatif hissem vardı sattım. Sanayi’de bir dükkânla ortaklığım vardı. Bunlar 2001 Ekim ayı Ak Parti kurulmadan ve ben AK Parti’ye girmeden önceki envanterimdi. Bunların birçoğu yok. Cep telefonum hiç değişmedi tabi arayanlar değişti” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2019, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29