Yaviç: 'Van'da değişim şart'

Van'da yaklaşık dört ay önce basın toplantısı düzenleyerek Ak Parti İl Başkan Adaylığını açıklayan eski il başkanlarından Vesim Yaviç, yeniden kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Yaviç, son dört seçimdir Van'da Ak Parti'nin kaybettiğini söyleyerek, beşinci seçimin kaybedilmemesi için değişimin şart olduğunu belirtti.

Yaviç: 'Van'da değişim şart'

     2007-2009 yılları arası Van'da il başkanlığı yapan Vesim Yaviç, ilde bulunan gazetecilerle bir araya gelerek, il başkanlığı görevine hazır olduğunu bir kez daha yineledi. Yaviç, İl teşkilatlarında değişimin şart olduğunu vurguladı.
     Haziran 2017 tarihinde önce sosyal medya aracılığıyla, ardından ise düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıklayan Vesim Yaviç, akabinde sürekli kentteki kurum, kuruluş, STK ve esnafları ziyaret ederek, herkesin düşüncesini almaya çalışmıştı.
Yaviç, Urartu Otel'de gazetecilerle bir araya gelerek, düşüncelerini paylaştı.
   Konuşmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak başlayan Vesim Yaviç, "Dava liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Teşkilâtlarımızda metal yorgunluk var' sözü üzerine Van'ımızla alakalı olarak Sivil Toplum Kuruluşları, muhtarlar, din âlimlerimiz, kanaat önderleri, akademisyen ve kentin bürokrasisiyle kısacası toplumun her kesimiyle çok ciddi istişareler yaptık ve Van'da Ak Parti Teşkilatlarında değişimin şart olduğu sonucuna vardık. Mevcut teşkilât döneminde ard arda yaşanmış dört seçim mağlubiyeti var. İki referandum ve iki genel seçim. Örneğin iki genel seçimde toplamda 16 Milletvekilliğinin sadece 3 tanesini alabilmişiz. Hele ki 2011 Van depremi sonrası âdeta yeni bir Van inşa eden Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sonuçları hiç ama hiç hak etmediğini düşünüyor ve Van'da 5'inci bir seçim mağlubiyetini yaşamak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.
    "2019'DA BAŞARI ELDE ETMEK İSTİYORUZ"
   2019 seçimlerinde Ak Parti'nin başarılı olması gerektiğini dile getiren Yaviç, "Van'da değişim şart derken eskiler gitsin, yeniler gelsin gibi bir amaç gütmüyoruz aksine; ülkemiz ve Van'ımız için çok ama çok önemli olan 2019 seçimlerinde başarı elde etmek istiyoruz. Devlet Başkanımızın derdiyle dertlenen her Ak Partili bizim için önemlidir. Ak Parti çok geniş bir ailedir. Eski, yeni kaynaşmasını sağlayarak en alt kademeden en üst kademeye teşkilatta tek vücut ilkesiyle hareket edeceğiz. Kişisel anlamda kimseyle bir husumetimiz, kırgınlığımız yoktur ve olamaz. Ak Parti Van teşkilatlarında geçmişten bugüne görev yapmış her bir arkadaşımız bizim için kıymetlidir ve değerlidir. Ötekileştiren değil; bütünleştiren, kıran değil; kazanan, bencil değil; ortak aklı benimseyen bir yaklaşımla kenti ihya eden ekip olacağız inşallah. İşte tam da bu sebeplerden ötürü bu ağır ve kutsal göreve aday olduk. Halka hizmeti Hakka hizmet kabul ettik. Çünkü biz halka hizmeti, kendimize onur ve de şeref kabul edenlerdeniz. Geçmişte böyleydik; şimdi de böyleyiz; gelecekte de böyle olacağız inşallah. Bu süreçte Van kamuoyunun bize gösterdiği teveccüh en önemli dayanağımızdır. Halkımız bizi geçmişte  çok iyi tecrübe etti. Halkımıza bu konuda ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu hizmet görevinde Vekillerimizle de uyum içinde çalışarak Ak Parti Van teşkilatımıza güç katacağımıza inanıyoruz. Van'da yeniden birlik, kardeşlik, diriliş ruhu içinde kapsayıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla verilecek göreve hazırız. Allah'a şükürler olsun ki teşkilâtımızda hizmet ettiğimiz yıllar da  alnımızın akıyla hizmet ettik" şeklinde konuştu.
    Yaviç, millete hizmetkar olmak için göreve hazır olduklarını söyleyerek, "Tüm bu düşüncelerle içinde bulunduğumuz kongre sürecinin adı gibi AK Partimize, Van'ımıza ve güzel ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29