Yavuz: Devletin dini adalet olmalı!

Hür Dava Partisi'nin Van'da, gerçekleştirdiği mitinge katılan Genel Başkan Mehmet Yavuz, devletin dininin adalet olması gerektiğini belirterek, "Adaletin olmadığı yerde sorunlar çözülmez. Adaletin odağına insanı yerleştireceğiz" dedi.

Yavuz: Devletin dini adalet olmalı!

          Hür Dava Partisi'nin mitingi Beşyol meydanında yapıldı.
Binlerce partilinin katıldığı programda önce Kur'an-ı Kerim tilaveti icra edildi.
Daha sonra Van Milletvekili adayları adına 1. Sıra Adayı Rasim Sayğın söz aldı.
Sayğın, 5 yıl önce yaptıkları mitinge cok az kişi katıldığını, ancak bugün mitinge 15 bin kişinin katıldığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 


           Sayğın, Hüda Par olarak kirlenmiş siyaseti değiştireceklerini belirterek, mevcut anayasanın değişmesi gerektiğini söyleyerek, bir ırka yönelik ifadelerin anayasadan çıkarılacağını ifade etti.
Daha sonra coşkulu bir sevgi gösterisi eşliğinde sahneye çıkan Genel Başkan Mehmet Yavuz, konuşmasına Besmele ile başladı.
Vatandaşların geçmiş bayramını tebrik eden Yavuz, içte ve dışta ülkenin birliğini istemeyenlere fırsat verilmemesi için Allah'tan yardım dilediklerini ifade etti.

 


        Ülkede yaşanan sorunların çatışmalı bir dille değil, uzlaşma kültürü ile çözülmesi gerektiğini anlatan Yavuz, çatışma sonucu milyarlarca dolar kaynağın heba edildiği gibi, binlerce kişinin de hayatını kaybettiğini belirtti.
Yavuz, ülkede Kürt sorunu ile ilgili güzel adımlar atıldığını, TRT Kürdinin açılmasını önemsediklerini, Arap vatandaşa, Kürt öğrencilere yıllarca okutulan ant geleneğinin kaldırılmasının önemli olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanının 'Kürt sorunu yoktur' ifadesinin yanlış olduğunu belirtti.

 


          Yavuz, sorunları silah ile çözmeye çalışan, Türk ve Kürt arasına nifak sokmaya çalışanlara da fırsat verilmememsini dile getirdi.
Yavuz, konuşmasında Feqiye Teyran'dan mısralar da okuyarak, Müküslü Feqiye Teyran ile Eskişehirli Yunus Emre arasında hiçbir fark olmadığını söyleyerek, Ankara'nın bu sorunu çözmesi gerektiğini anlattı.

 


             Ayeti kerimelerden örnekler veren Yavuz, sorunları çözme bahanesiyle 12 bin kilometre uzaklıkta bu coğrafyalara gelerek ortalığı kan gölüne çevirmek isteyen ABD'ye de fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.
Hüda Par olarak insanı esas aldıklarını anlatan Yavuz, devletin dininin adalet olması gerektiğini belirterek, "Biz adaletin öznesi olarak insanı esas alacağız. Birbirimize din ve ideoloji dayatmayacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2018, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29