Yazar Ayşe Gül, Vanlı çocuklarla bir araya geldi

Van Büyükşehir Belediyesi, çocuk kitabı yazarı Ayşe Gül Kara Zorlu’yu Vanlı çocuklarla buluşturdu.

Yazar Ayşe Gül, Vanlı çocuklarla bir araya geldi

   Van tarihi ve kültürünün tanıtıldığı ‘Şakrak 5 İyilik Planı’ adlı kitabının yazarı Ayşe Gül Kara Zorlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığının düzenlediği program çerçevesinde Vanlı çocuklar ile bir araya geldi.

    Yazar Zorlu, daha öncesinde yazdığı ‘Şakrak Gizli Görev’ ile İstanbul’u, ‘Şakrak 2 Macera Peşinde’ ile Sinop ilini, ‘Şakrak 3 Gizemli Yolculuk’ ile Alanya ilçesini ve ‘Şakrak 4 Güzel Gelecek’ kitabı ile Gebze’nin güzelliklerini çocuklara tanıttı. Son olarak, ‘Şakrak 5 İyilik Planı’ adlı kitabıyla da Van’ın tarihi ve doğal güzelliklerini çocuklara aktaran Zorlu, bu kitaplarla birlikte ‘Şakrak’ isimli Türkiye’nin ilk yerli ve milli kitap kahramanını ortaya çıkardı.

   Kadın Aile Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısı illüzyon gösterisi ile başladı. Çocukların büyük bir beğeni ile izlediği gösterinin ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, kitabın Van tarihi ve kültürel tanıtımı açısından çok büyük bir önem ifade ettiğini vurguladı.

   Allahverdi, ‘‘Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür Kültürel aktivitelerle her zaman çocukların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Kitabı sadece çocukların değil, aile bireylerinin de okuması gerekiyor. Bu güzel kitabın çocuklara kazandırılmasında emeği geçen Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu’ya teşekkür ediyorum.’’ dedi. 

   Daha sonra konuşan Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu ise ‘Şakrak 5 İyilik Planı’ adlı kitabın yazım aşamasında Van kültürünü ve doğal güzelliklerini bire bir yerinde incelediğini belirterek kitabın içeriği hakkında bilgi verdi.

   Yazar Zorlu, ‘‘Kitabımız da, çocuklarımıza ‘Hayalleriniz İyilik olsun’ diyerek içimizdeki iyiliği ortaya çıkarmaya çalıştık. Ayrıca, Van ilimizin kültür ve turizminin tanıtımının yanında çocuklarımıza bir de kişisel gelişim hikâyesi sunmuş olduk. Dünyada birçok yabancı karakter var. Biz de 'yerli bir karakter olsun ama kitap karakteri olsun' diyerek bir kitap kahramanı oluşturduk. ‘Şakrak’ serimizin 5.si olan kitabımız da emeği geçen Başta Van Valiliğimiz olmak üzere, Büyükşehir Belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’’ dedi.

   Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, çok sayıda öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı program, Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi’nin Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu’ya plaket takdimi ve imza töreninin ardından sona erdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2018, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER