Yeni görünümüyle Muradiye Şelalesi'ne ziyaretçi akını

Her mevsimde ayrı bir güzellik sunan Van’ın doğal harikalarından biri olan Muradiye Şelalesi, sıcakların artmasıyla birlik adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Yeni görünümüyle Muradiye Şelalesi'ne ziyaretçi akını

               Her mevsimde ayrı bir güzellik sunan Van’ın doğal harikalarından biri olan Muradiye şelalesi, Muradiye Kaymakamı Harun Yücel tarafından Belediye Başkan Vekili olarak görev yaptığı dönemde yeniden düzenlenmişti. Çevre düzeni ve peysaj çalışması yapılan ve çok farklı bir görünüme kavuşan Muradiye Şelalesi sıcakların artmasıyla birlik adeta ziyaretçi akınına uğradı.

 


           Van'ın Muradiye ilçesi sınırları içindeki Tendürek Dağı’ndan beslenen Bendimahi Çayı üzerindeki Muradiye Şelalesi, sıcakların artmasıyla birlikte adeta yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Van’ın doğal zenginliklerinden birisi olan Muradiye Şelalesi’ne gelen ziyaretçiler, kimi serinliğin tanıdı suya girerek çıkardı, kimi gürül gürül akan suyun karşısına çayını yudumlayarak çıkardı. Suyun verdiği coşkuyu çocuklar kadar büyüklerde yaşadı. Genç yaşlı, kadın erkek,  suyun içinde dakikalarca durdu. Kimi suyun içinde fotoğraf çekti kimi ise sudan oynadı.

 


            ÇEVRE DÜZENLEMESİ İLGİYİ ARTIRDI
Belediye Başkan Vekilliği yaptığı dönemde Muradiye Kaymakamı Harun Yücel tarafından yapılan çevre düzenlenmesi ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Muradiye Şelalesi, fotoğraf tutkunlarının da ilgi odağı.

 


           Projesi Mimar Muhammed Beheşti Yaşar tarafından çizilen Muradiye Şelalesi çevre düzenlemesi 2018 yılında başladı. 75 dönüm alan üzerinde yapılan 4,5 milyon liraya mal olan çevre düzenlemesi ile metruk yapılar yıkılarak, yerine yürüyüş yolları, aydınlatmalar, peyzaj, spor ve oyun alanları, restoran, tiyatro gösterisi için amfi, piknik alanları inşa edilmişti.
Yapılan çevre düzenlemesiyle gelen ziyaretçi sayısında artış hemen göze çarpıyor.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2019, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER