Yenitürk: Bu takım Van'ın ve Vanlınındır!

Son zamanlarda özellikle sosyal medyada kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Vanspor Başkanı Servet Yenitürk, teknik direktör değişikliklerinden, transferlere, takımdaki istikrarsız veya istikrarlı gidişatlarda rol oynayan etkenlere kadar çok önemli açıklamalarda bulundu. Yenitürk, Vanspor’un, kendisinin veya birilerinin olmadığını, Van’ın ve Vanlıların olduğunu ifade etti.

Yenitürk: Bu takım Van'ın ve Vanlınındır!

    Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Önceki Teknik Direktör Taner Taşkın'ın istifası, devre arası transferler, yeni teknik kadro ve Ankara Demirspor maçıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

    “GÜZEL BİR OYUN SERGİLENDİ”

    Yenitürk, öncelikle Ankara Demirspor maçında takım oyuncularını tebrik ederek, sergilenen futbolun önemine vurgu yaptı.

   Takımı aldığı galibiyetten ötürü kutlayan Yenitürk, “Bu güzel galibiyeti Van halkına armağan ediyoruz. Ayrıca bu kritik maçta takımı yalnız bırakmayan ve 90 dakika boyunca durmadan destekleyen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlar gerçekten her şeyin en iyisine layıktırlar” dedi.

    Önceki Teknik Direktör Taner Taşkın ile ilgili de konuşan Yenitürk, “Son alınan mağlubiyetlerden sonra yönetim kurulumuzdan zaman isteyen Taner Taşkın hocamız, en son Uşakspor maçı sonrasında istifasını sundu. Biz de yönetim olarak istifayı kabul ettik. Eğer istifayı kabul etmeseydik ileride doğacak sıkıntıları kabul etmiş olurduk. Çünkü bizim bir hedefimiz vardı. Kalan maratonu çok dikkatli aşmamız gerekiyor. O yüzden Yönetim kurulu olarak hocamızın istifasını onayladık” dedi.

 

     “TANER HOCA İLE ANLAŞTIĞIMIZ MİKTARIN YÜZDE 90’INI ÖDEDİK”

    Taner Taşkın ile sezon sonuna kadar maaşlar ve100 bin TL anlaşma yaptıklarını ifade eden Başkan Yenitürk, “100 bin TL’nin 90 bin TL'sini bugüne kadar ödedik. Sadece 10 bin TL kalmıştı. Zaten etik olarak hocanın anlaştığı paranın yarısını kulübe bırakması gerekirdi. Biz bunu da talep etmedik. Maaşlarını da, paralarını da ödedik. Kulübümüzde herhangi bir alacakları kalmamıştır. Ama sosyal medyada bu konuyla ilgili yazılar ve yorumlar bizleri üzmektedir. Hocanın parasını alamadığı için istifa ettiği, kesinlikle yanlıştır. Bunlara itibar etmeyin” dedi.

     Vanspor kulüp Başkanı Servet Yenitürk, devre arası yapılan transferlerle ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Yenitürk, “Transferlerin iki tanesini hoca, diğerlerini Başkan yapmış şeklinde bir algı oluşturuluyor. Bunlar külliyen yalan. Çok açık ve net olarak söylüyorum. Biz  Maksut Taşkıran Van'ın evladıdır, taraftarda istiyor diye hocamızın da fikri alınarak transferi gerçekleştirdik. Diğer transferlerin tümü hocamızın önerisiyle ve araştırılarak gerçekleşmiştir. Devre arası yapılan transferlerimiz kaliteli, tecrübeli ve kişilik olarak da değerlidirler. Onlarla ilgili hiç bir tereddüdümüz yoktur. Onlar da bu takıma hizmet için gelmişlerdir ve katkı sağlayacaklarına da inanıyoruz. Bazı oyuncularımız, kulüplerinde oynamamaları ve kamp görmemeleri nedeniyle hazır değillerdir. Hazır olduklarında bu arkadaşlarımız da takımımıza büyük katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

     “FEYYAZ UÇAR İLE YOLA DEVAM EDİYORUZ”

   Vanspor kulüp Başkanı Servet Yenitürk, yeni Teknik Direktörü Feyyaz Uçar konusunda da açıklamalarda bulundu.

    Taner Taşkın’ın istifasının ardından yönetim kurulu olarak çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Yenitürk, “Yeni bir hocanın gelip takıma uyum sağlaması, takımı ve grubu tanımasının zaman alacağını göz önünde bulundurarak, yönetim kurulumuz ve futbolcularımızda düşüncelerini alarak takımı, grubu tanıyan bilen ve geçen sezonda yanımızda olan Feyyaz Uçar hocamızla yola devam etme kararı bizde hasıl oldu. Biz de Feyyaz Uçar hocamızla oturup konuştuk. Feyyaz hoca önce bunu kabul etmedi. Bunun etik olmayacağını bize söyledi. Biz de yönetim kurulu ve futbolcularımızla hocamızı ikna ederek kendisiyle yola devam kararı aldık. Yeni hocamız Feyyaz Uçar, kendi ekibini kuracak inşallah Van’dan da ekibe takviye yapacağız. Ankara Demirspor Feyyaz Uçar hocamız ve alt yapı hocalarımız 2 idman yaptırarak takımı maça hazırlayıp kadroyu oluşturdular. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yeni hocamız Feyyaz Uçar'dır. İnşallah hocamızın tecrübesi bilgisi ve bizlerin taraftarlarımızın vereceği destekle takımımız başarılara imza atacaktır. Hayırlı olsun” dedi.

    Son olarak Pazar günü oynanacak Sivas Belediyespor maçına değinen Yenitürk, “Ben takımımıza inanıyorum, güveniyorum. Takımımızın verdiği mücadeleye Ankara Demirspor maçında hepimiz şahit olduk. İnşallah aynı mücadeleyle Van'a galibiyet ve 3 puanla döneceğiz. Teknik kadromuza ve futbolcu kardeşlerimize sahip çıkalım, gerekli desteği verelim. İnanın onlar da gereğini yapacaklardır.  Bu takım Van’ındır, Vanlınındır. Hep birlikte inşallah layık olduğu yere getireceğiz. Yeter ki birliğimiz tam olsun” şeklinde sözlerine son verdi.Salih DENİZ -Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2020, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29