Yenitürk: Şanssızlıklar peşimizi bırakmıyor!

B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, 16 haftalık maç periyodunda şansızlıkların ve hakem hatalarının takımı zirveden uzaklaştırdığını belirterek, "Ama hedefimizden şaşmadık, inşallah başarılı olacağız" dedi. Yenitürk, devre arasında hoca değişikliğine gidebileceklerini, ama Feyyaz Uçar'ın birçok konuda takıma katkı için Van'da kalacağını belirterek, "Teknik direktör değişebilir, ama Feyyaz hocamız bize diğer konularda destek olacak" diye konuştu.

Yenitürk: Şanssızlıklar peşimizi bırakmıyor!

            B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve Elaziz Belediyespor maçında takımın başında sahaya çıkmayan Teknik Direktör Feyyaz Uçar önemli açıklamalarda bulundu.
Yenitürk, devre arası teknik direktör değişikliğine gidebileceklerini belirterek, "Elaziz Belediyespor maçında Turgay Karatekin takımın başında sahaya çıktı. Düzcespor maçında da Turgay hoca çıkacak. Ama Feyyaz Uçar ile yollarımızı ayırmıyoruz. Takımımızın yanında kalarak, tıkandığımız her noktada Van ve Vanspor'a desteğini sürdürecek. Feyyaz hoca benim tanıdığım ender olan değerli hocalarımızdan biridir" ifadelerini kullandı.

 


        Teknik Direktör Feyyaz Uçar ise, Van'a gelirken taraftarların kendisine verdiği desteği hiçbir zaman için unutmayacağını, takımın hocalığını bıraktığını, ama sportif anlamda B.Vanspor'a katkı sunmak için Başkan Yenitürk'ün vereceği her görevi yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
Uçar, B.Vanspor'a birçok maçta haksızlıklar yapıldığını da belirterek, gerekirse ulusal televizyon kanallarında bu haksızlığa dur demek için çalışacağını söyledi.

 


          B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, takımlarının son zamanlardaki şansızlıkları bir türlü yenemediğini belirterek, "Elaziz Belediyespor maçında şanssızlık bizim yanımızdaydı. Sıkıntılı bir sahada top oynadık. İlk yarıda rakip 1-0 öne geçtikten sonra bizim takım daha iyi oynadı. İkinci yarıda birçok atağı gole çeviremedik. Yine penaltı pozisyonundan yararlanamadık. Maçın sonlarına doğru bir gol attık, ofsayt gerekçesiyle verilmedi. Hâlbuki kesinlikle goldü. Şimdi amacımız son maçı kazanarak devreyi ilk beşte tamamlamaktır" ifadelerini kullandı.

 


           YENİTÜRK: "TARAFTARLAR OLARAK SABIRLI OLAMIYORUZ"
Sezon başında bir türlü istedikleri bazı oyuncuları transfer edemediklerini, buna rağmen kötü takım kurmadıklarını anlatan Yenitürk, "Her sezon yapılan hataları yaptığımızı düşünüyorum. Erken pes ediyoruz. Erken eleştirilere başlıyoruz. Sabırlı olamıyoruz. Eksikliklerimizi şimdi tespit ettik ve inşallah sıkıntıların giderilmesi için çabalayacağız. Devre arası bu sorunların ortadan kalkması için gerekeni yapacağız. Taraftarlarımızın sabırlı olmasını istiyoruz. Ama ben taraftarların arasında art niyetli kişilerin olduğunu düşünüyorum. Neden her sezon devre arasına girilirken sıkıntılı bir şekilde eleştirilere başlanıyor. Elbette eleştiri olacak, ama mertçe olmalı. Van halkı bu konuda iyi bir sınav vermeli. Herkesin bizi iyi anlamasını istiyoruz" dedi.

 

           Bir işadamı olarak kendi işini yapması gerekirken canla başla maddi ve manevi B.Vanspor'un yanında olduğunu anlatan Yenitürk, "Bugün ben işadamıyım. İcabında sadece kendi işimi yapabilirim. Başkan olmak için ısrarla bu göreve gelmedim. Sayın valimiz, genel sekreterimiz ve belli arkadaşlar tarafından bu teklif gelince, ben de bir sorumluluk alarak geldim. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. O yüzden bizlere yönelik eleştirilerin biraz daha hakkaniyetle yapılması gerekir" ifadelerini kullandı.

 


          UÇAR: BAŞKAN YENİTÜRK BÜYÜK FEDAKÂRLIK YAPIYOR
B.Vanspor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar ise, Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün takım için büyük fedakârlıklarda bulunduğunu ifade ederek, "Sayın Başkan her konuda bizlere destek oluyor. Başkanım, bugüne kadar çalıştığım en fedakâr isimlerden biridir. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bizler kendi gücümüzle takımda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda takımın geldiği noktadan bizler de memnun değiliz. Beklentilerin altında bir durum söz konusu. Kupada 5. Tura yükselmiş olsak da, son kupa maçındaki farklı mağlubiyet bizleri üzdü. Bu hafta çıkmadığım maçı kaybettik. Yine bu başarısızlıkta iç saha skorlarının da payı var. Kendi sahamızda 12 puan kaybettik. Tüm bunların doğrultusunda Bolu maçından sonra başkanımızla oturup konuştuk, bazı kararların alınmasını istedik. Çünkü beklenti ortada, taraftarın tepkisi ortada. Biz Başkanımızın istediği her yerde oluruz. İster takımın başında oluruz, ister başka bir görevde bulunuruz. Geldiğimiz noktada ben takımla birlikte Elazığ'a gittiğimde, takımın başında sahaya çıkmayacağımı söyledim. Turgay Hoca ile maça çıkıldı. Son maçta da Turgay Hoca takımın başında sahaya çıkacak. Devre arasında ise büyük ihtimalle yeni bir hoca ile devam edilecek. Bize verilecek her göreve hazırım" diye konuştu.

 


           YENİTÜRK: "DEVRE ARASI YENİ BİR HOCA GELEBİLİR"
B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ise yönetim ile birlikte Feyyaz Uçar'ın durumunu konuştuklarını söyleyerek, "Takımın her maçını izlemeye gittim. Elimden geldiğince bu takımın yanında kaldım. Son zamanlarda takımımızda beklentilerin olmaması durumunda yeni kararlar almaya çalıştık. Düzcespor maçı ile devreyi kapatacağız. Kupa maçına kadar da bekleyeceğiz. Hoca arayışı içine girmeyeceğiz. Turgay Karatekin ile devam edeceğiz. Birileri çıkıp B.Vanspor'a destek olacaksa biz bu görevi bırakmaya hazırız. Bizler maddi manevi elimizden geldiğince her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Ama haksız eleştiriler bizleri de üzüyor. Yanlış yorumlar söz konusu. Bizim taraftarımız elbette takımın başarısını istiyor. Gerçek taraftara yürekten teşekkür ediyoruz. Yeri gelmiş 90 dakika mağlup olmamıza rağmen taraftarlar desteğini sürdürmüş. Ama yanlış yolda olan taraftarlar olduğunu biliyoruz. Menajerlerle oturup, buradaki bazı taraftarları da kışkırtarak oyuncu transfer etmeye kadar giden bazı art niyetli kişilerin olduğunu düşünüyoruz. Kupa maçına kadar bekleyeceğiz, gelen olursa takımı bırakmaya hazırız. Bunu ben sezon öncesi valimize ve genel sekreterimize söylemiştim. Şansızlığımız ise şu an valimiz Trabzon'a gitti, genel sekreterimiz de Kayseri'ye gitti. Derdimizi anlatacağımız kimse yok. Biz burada kalıcı olma meraklısı değiliz. Kim bu takıma destek olacaksa, biz ona destek olmaya da hazırız" dedi.

 


          YENİTÜRK'TEN, FEYYAZ UÇAR'A DESTEK…
Teknik Direktör Feyyaz Uçar'a destek sunan Yenitürk, "Hoca camiasında çok nadir tanıdığım bir hocadır Feyyaz hoca. Kimsenin bir şey demesine gerek bırakmadan, kendisi bize takımı bırakabileceğini söylemiştir zaten. Hatta 'Bana vereceğiniz her göreve razıyım. Bunu para için yapmıyorum' demiştir. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Zaten Feyyaz hocamızda, devre arasında heyecan oluşturabilecek bir hocanın takımın başına gelmesini istiyor. Hocamız buradadır, takımın yanındadır. Takımı sahiplenecek kimse olmadığı takdirde, biz yine desteğimizi devam ettireceğiz. Feyyaz hocamızın kendi çevresinden faydalanarak bu takıma her katkıyı sunmaya çalışacaktır. Ben şahsen kendiişlerimi çok ihmal ettim. Sürekli bu takımla uğraştım. Bundan sonra da eğer benim gidemeyeceğim deplasman maçı varsa, benim yerime Feyyaz hoca gidecektir. Son maçımız ve kupa maçımızdan sonra nasıl bir yol izleyeceğimiz belirginlik kazanacaktır. Devam ettiğimiz takdirde hocamız takımın başarısı için ne gerekiyorsa yapacaktır" diye konuştu.

 


          Oynadıkları birçok maçta hakem hataları olduğunu anlatan Başkan Yenitürk, "Pazar maçında oyuncumuz haksız yere kırmızı kart gördü. Ofspor maçında oyuncumuz haksız yere kırmızı kart gördü. Elazığ maçında golümüz verilmedi ve kalecinin yaptığı bir hareket net penaltıydı, yine düdük çalınmadı. Bizim itirazlarımız sonucu hakemlere ceza verilmiş olması, bizim ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koyuyor" dedi.

 


           UÇAR: "VAN'IN SPORDAKİ KONUMU ÇOK ÜZÜCÜ"
B.Vanspor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar ise Doğu'nun en büyük şehri olan Van'da sadece üçüncü ligde bir takım bulunurken, Trabzon, Rize gibi şehirlerin 8-9 profesyonel takımının olmasının arkasında destekler olduğunu söyleyerek, "Gerekirse ulusal medyanın bazı kanallarına çıkıp bunları anlatacağız. Yanlış giden bir şeyler var. Van'a haksızlıklar yapılıyor. Bunu haykıracağız. Vanspor olarak destek istediğimiz yok, hakkımız yenmesin istiyoruz. Biz bunları anlatmaya çalışacağız. Allah'a şükür zamanında büyük kulüplerde oynadık ve iyi bir çevremiz var. Bizim futbolculuk döneminde Doğu'ya gelmek cesaret isterdi. Şimdi bu değişti. Bakın Çatalcaspor ile B.Vanspor maçında, bizim soyunma odamızı bastılar. Burada ise tüm misafir takımları biz en iyi şekilde karşılıyoruz. Zaten buradaki Emniyetimiz sağolsun onları iyi karşılıyor, bize fırsat kalmıyor. İşte biz bunları anlatacağız. Her taraftar tribünler var, ama bizim tribünlerimiz, stadımız bir türlü yapılmıyor. Gerekirse Gençlik Spor'a gidip bunları anlatacağız. Başkanımız tek başına bunları yapamıyor. Ben bunlara talibim. Vanspor benim için ayrı bir takım. Van için ne gerekirse yapmaya hazırım. Karşılığında para da istemiyorum. Başkanımız Vanspor'un başında olduğu müddetçe ben de müsaade ederse yanında olmak isterim" dedi.

 


           Taraftarların yeni hocaya karşı daha sabırlı olmasını isterken, "Bazı maçlarda devre arasına girerken haksız tepkiler oluyordu. İnşallah yeni hocaya karşı böyle bir davranışta bulunulmaz. İnşallah devre arası iyi bir teknik adamla anlaşılır. Bana derlerse birileri ile görüş, ben çevremi devreye sokarak, hoca veya oyuncularla görüşürüm. Federasyona gitmemiz ve sıkıntıları iletmemiz gerekiyorsa bunları yapacağız. Çünkü gerçekten de bu işleri yapmak için başkanım yalnız kalıyor" ifadelerini kullandı.

 


             YENİTÜRK, TAKIMA VERİLEN MADDİ DESTEKLERİ AÇIKLADI
Geçmiş yıllarda B.Vanspor'un, Mavikent A.Ş'den 21 milyon TL gibi büyük bir destek aldığını, ama son sayıştay denetimlerinin ardından desteklerin verilemediğini anlatan Kulüp Başkanı Yenitürk, "Artık belediyelerin spor takımlarına maddi destek sunamayacağı kanuna bağlandığı için gerekli desteği alamadık. Ama Büyükşehir ve VASKİ, bu sezon 1 milyon 400 bin TL forma ve reklam sponsorluğu desteği sundu. Bunun dışında Federasyon ve Spor Toto'dan beklenen katkı gelmiyor. Oradan gelen paralar SSK'ya yönlendirildiği için kasamıza girmiyor. Önceki hafta işadamlarına yönelik verilen yemekli organizasyonda bir destek istendi. İnşallah oradan bize dönüş yapılır. Şu ana kadar bir dönüş olmadı. Yönetimden arkadaşlar o işadamlarını gezip katkı sunmayı isteyecek. İnşallah buradan herkes sesimizi duyar, işadamları, siyasiler, dernek başkanları ve sporseverler, bu takıma destek olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

 


               B.Vanspor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar ise, bazı oyunculardan istedikleri performansı alamadıklarını söyleyerek, "Kanatta oynayan, forvet ve savunmada oynayan bazı oyunculardan istenen randımanı alamadık. Ama devre arası, stoper, kanat ve golcü olmak şartıyla yeni transferler yapmak mecburiyetindeyiz. Batı'daki kulüplere, Karadeniz ve Ege'deki kulüplere transfer olan sporcular düşünmeden gidiyor, ama Doğu'daki kulüplere gelenler tedirginlik yaşayabiliyor. Ben şahsen bizim takımın transfer etmek istediği ve tıkanan her konuda destek sunmaya hazırım. Yani takımın başında olmayacağım, ama Van'da takımın yanında olacağım" dedi.Van Bölge Gazetesi -Salih Deniz

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2018, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29