Yeşilağaç: Ürünlerimiz yüzde yüz doğaldır

Van'ın süt ürünleri firmalarından Alaköy Firması Yetkilisi Yakup Yeşilağaç, pandemi sürecinin birçok firmayı olduğu gibi kendilerini de etkilediğini, ancak buna rağmen tedbirler doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Yeşilağaç, ürünlerinin de tamamen doğal olduğunu söyledi.

Yeşilağaç: Ürünlerimiz  yüzde yüz doğaldır

  Alaköy Süt Ürünleri Firması Yetkilisi Yakup Yeşilağaç, yaklaşık on yıllık bir firma olduklarını belirterek, salgın sürecinde çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

  Vanlı olduğunu belirten Yeşilağaç, “1985 Van doğumluyum. Yaklaşık 10 yıldır bu işle meşgulüz. Süt ve süt ürünlerinin üretiminde en alt departmanında yer alıyoruz. Bu konuyla ilgili de bilgimiz var! Ürünlerimiz genel olarak %100 doğaldır.   Herhangi bir katkı madde veya bir maya kullanmıyoruz. Günlük üretim yapıyoruz” dedi.

  Yeşilağaç, Van iline yaklaşık  %70 civarında bir hâkimiyetleri olduğunu belirterek, “Zaten piyasada sevilen bir markayız. Bunun haricinde doğal olarak ürettiğimiz ürünleri genel olarak tercih eden bir kesimimiz var. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Gelişmekte olan bir firmayız. Pandemi süreci bildiği üzere herkesi etkiledi. Tabi normal olarak bizi de etkiledi. Bizim Doğu Anadolu bölgesinde Van ilimiz genel olarak turizmde de hareket gören bir ilimiz. Turizmde de biliyorsunuz kapıların kapanmasıyla baya bir esnafı etkiledi. Ama biz de bu süreçte tedbirler aldık. Mesela en basit örneklerden biri personelimizin kendi gidiş geliş servislerini çarşıya merkeze çıkmalarını engelledik. Yani bir ihtiyaçları varsa burada karşıladık. Misafir gidiş gelişini engelledik. Hijyen konusunda biraz daha yemekhane bölümünü tek kişilik yemek yiyecek şekilde ayarladık.  Giyim kuşam da biraz daha etkili kıyafetler maske, bone, eldiven, hijyen paspası, dezenfektan Vs. Bunların daha çok üzerinde durmaya çalıştık. Daha iyi temin ettik. Mesela aylık ilaçlama firmalarına çalıştığımız aylık ilaçlama firmalarını bir haftaya düşürdük. Bununla ilgili araçlarımız frigoludur soğutucudur. Herhangi bir Soğutucu zincirin de bir sorunumuz yok. Bunların da mesela dış personeli ayrı bir yerde karşılıyoruz. İç personeli ayrı bir yerde karşılıyoruz. O şekil biz de tedbirlerimizi aldık. Ürünlerimiz , %100 doğaldır. Biz annelerin yaptığı gibi sütü yoğurt ile mayalıyoruz; maya ile değil. Herhangi bir katkı maddemiz de yoktur.  Zaten organik yoğurdun da bazı kriterleri vardır: sulanır, ekşir ve küflenir. Bu üç faktör de bizim yoğurtta geçerlidir. Vatandaşlarımızın çok uzun ömürlü yoğurtları tercih etmemelerini tavsiye ediyorum” dedi.

   Yeşilağaç, ham madde problemi yaşadıklarını da söyleyerek, “Süt bulma sıkıntısı yaşıyoruz. Genel olarak biraz tarım ve hayvancılığa önem verilmesini tavsiye ediyoruz. Bununla ilgili yetkililerin de çalışmalar yürütmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2020, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER