Yıktırılan ahır için çözüm bekliyorlar

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Arındı Mahallesi (köyü) sakinlerinden Selim Uzun, kış ayına girdiğimiz bu mevsimde yıktırılan ahırı için çözüm bekliyor.

Yıktırılan ahır için çözüm bekliyorlar

    Gürpınar'a bağlı Arındı Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan çiftçi Selim Uzun,  köyde yer sıkıntısından dolayı zaruri olarak mera alanında koyunları için ahır yaptı.
   Köylünün şikayeti üzerine inceleme yapan Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, konuyu istişare yoluyla çözmeye çalışsa da engel olamadı.
     Köy halkanın kendilerine ayrımcılık yaptığını, ahırlarını yıktırtmak için elinden geleni yaptığına değinen Uzun, "Yıllardır bu köyde ikamet ediyoruz. Ama maalesef bir ayrımcılığa tabi tutuluyoruz. Köyün yüzde 80'nine yakın yapısı kaçak, mera alanı, ya da hazine arazisinde yapılmıştır. Yapı konusunda birbirlerine göz yuman köylü, iş bize gelince bütün köylü bir olup, bize karşı cephe oluşturuyor. Nitekim yer sıkıntısından dolayı koyunlarımız için yaptığımız ahır konusunda da bir linçe maruz kaldık. Konu Gürpınar Kaymakamlığına intikal ettirildi. Kaymakamımız Osman Doğramacı, her ne kadar istişare yolunu bize gösterdiyse de, köylü buna yanaşmadı. Neticede kanunlar gereği kaçak yapı statüsünde olan ahırımız yıktırıldı. Kış mevsiminde çaresiz bir şekilde hayvanlarımız ortada kaldı. Bu konuda devlet büyüklerinden yardım talep ediyoruz. Konunun daha fazla büyümesi ve istenmeyen olayların gelişmesinden endişe ediyoruz. Zira bir haksızlığa uğradığımızı ifade etmek istiyoruz. Tek geçim kaynağımız hayvancılıktır. Devlet büyüklerimizin konuya duyarlı olmasını, bize bir çözüm adresi, yolu göstermesini umut ediyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER