Yılmaz: Devlet ve milleti buluşturduk

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hafta sonu bir dizi toplantıya katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a geldi. Van Valiliği, Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretlerinin ardından partisinin düzenlediği 'Vefa Buluşması' programına katılan Yılmaz, "Bu 15 yıllık süreçte sadece ekmeğimizi büyütmedik, özgürlüklerimizi de artırdık. Devlet ve milleti buluşturduk" dedi.

Yılmaz: Devlet ve milleti buluşturduk

   Çeşitli ziyaret ve programlara katılmak üzere Van'a gelen Yılmaz, ilk olarak Elite World Van Hotelde KADEM tarafından düzenlenen çalıştayı ziyaret etti.
   Burada çalıştaya katılanlarla sohbet eden Yılmaz, katılımcılara belde verdi. Daha sonra Organize Sanayi Bölgesi iş adamları ile bir araya gelen Yılmaz, Türkiye ekonomisinin başarısına değindi.

   Türkiye, büyümede birinci sırada…
   Ekonomik büyümenin sadece bir sektörden değil, bütün sektörlerden kaynaklandığını ifade eden Yılmaz, "Türkiye ekonomisi, geçen yıl dünya ekonomisinin yüzde 85'ini oluşturan G20 ülkeleri içinde birinci sırada büyümesini tamamladı. Ekonomide yüzde 7,4 büyüme sağladı. Çin ve Hindistan gibi ülkeleri geride bırakan bir büyüme oranı yakaladık. Geçen yıl Avrupa Birliği içinde en büyük büyümeyi Türkiye sağladı. Avrupa'da bir tek İrlanda var. Onun büyüklüğünü de takdir edersiniz. Tarımımızda yüzde 5'e yakın bir büyüme var. Sanayimiz ve hizmetlerimiz dahil bütün sektörlerden kaynaklanan bir büyüme olduğunu görüyoruz. İhracatın, turizmin, dış talebin de destek verdiği, sadece tüketimden kaynaklanan bir büyüme değil, yatırımların da destek verdiği büyüme oldu. Bu yılın ocak ayı ile geçen yılın ocak ayını mukayese ettiğiniz zaman bir milyon 600 binin üzerinde ekonomimiz istihdam üretti. Bütün Avrupa'yı topladığınız zaman 500 milyondan fazla nüfus olmasına rağmen 2 milyon ek istihdam oluşturmuşlar. Biz 80 milyon nüfusumuzla bir milyon 600 bini aşan ek istihdam oluşturduk. Bu, gerçekten önemlidir. Buna biz kapsayıcı büyüme diyoruz. Bu durum sadece belli illerden kaynaklanan bir büyüme değil, bütün Türkiye'den kaynaklanan bir büyümedir" dedi.
Van'a geçen yıl 500 binin üzerinde turist geldiğini hatırlatan Yılmaz, "Bu yılın ilk aylarında turist sayısındaki yüzde 40'lık artış mutluluk verici bir durum. Bu artış Van ekonomisinin durumunu gösteren çok önemli bir göstergedir. Ayrıca bu yıl turizm sezonunun Van'dan başlıyor olması çok güzel. Bu bölgelerimiz uzun bir zaman medyada farklı haberlerle gündem oldular. Şimdi yeni bir dönemdeyiz ve çok şükür, çok daha güvenli bir ortamda farklı gelişmeleri görüyoruz" ifadelerini kullandı.

   "Van'da 3 milyar TL değerinde kamu yatırımımız var"
   İşadamlarının yatırım yapmasında güvenli ortamın önemli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Gerek Vanlı iş adamlarının yatırım yapması gerekse dışarıdan gelen işadamlarının buraya yatırım yapmaları konusunda güvenli ortam önemlidir. Güvenli olmayan bir ortamda ne sermayeyi ne de yetişmiş elemanı tutabilirsiniz. Beyin göçü de olur, sermaye göçü de olur ama güvenli ortamınız varsa dışarıdan beyin göçü alırsınız, sermayeyi de buraya çekersiniz. Şimdi Van'da hali hazırda 3 milyar lira değerinde bir kamu yatırımımız var. Bunun için yıllık ödeneğimiz 260 milyon TL'dir. Buna birkaç ili de eklersek bu rakam 4 milyar TL'yi buluyor" dedi.

   "Tuşba ilçesine hastane müjdesi"
   Tuşba ilçesinde bir devlet hastanesinin yapılacağı müjdesini veren Yılmaz, "Tuşba Devlet Hastanemiz bu sene yatırım programımıza girdi. Sadece bu yatırımın proje bedeli 60 milyon TL'dir. Yine Kuzey Van Gölü Selçuklu Bölgesel Bütünleşik Restorasyon Projemiz var. Bu da Van'ı yakından ilgilendiriyor. Sadece bu projenin tutarı 40 milyon TL'dir. Bunun yanında geçmişte 'Cazibe Merkezleri Programı' kapsamında yaptığımız hizmetler var. Yine tarafımızdan yapılan Urartu Müzesi, Türkiye'nin en büyük müzelerinden biridir. 1,5 milyon ziyaretçi ve 100 bin eser sergileme kapasitesi olan bir müzeden bahsediyoruz. Bu da Van'ın turizmine ayrı bir değer katacak" dedi.
   Toplantıda konuşan Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu da son dönemde kentte çok olumlu ve güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek, "Geçen yıl Van hakikaten çok canlı, cıvıl cıvıl bir yaz geçirdi. Gerek yurt içinden gerek yurt dışından Van'ı çok sayıda kişi ziyaret etti. Geçen yıl 500 binin üzerinde İranlının ilimizi ziyaret ettiğini resmi rakamlar olarak söyleyebiliyoruz" ifadelerine yer verdi.
   Tekstilkent'te bin 600 kişinin istihdam edildiğini ve bu rakamı yıl sonunda 2 bin 500'e çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Vali Zorluoğlu, ayrıca yılın 3 ayında İranlı turist sayısındaki yüzde 40'lık artışın mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi.

   Başkan Türkmenoğlu'na ziyaret…
   Daha sonra AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, il teşkilatı ile bir araya geldi.
İl Başkanı Kayahan Türkmenoğlu'ndan çalışmalar hakkında brifing alan Yılmaz, Van'ın kendileri için değerli olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Van ile ilgili bugüne kadar ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiklerini ifade eden Yılmaz, "Fakat siyaseten tam arzu ettiğimiz noktada değiliz. Daha iyi neticeler almak istiyoruz. Halkımızın daha fazla teveccühünü kazanmak istiyoruz. Bu noktada kendimize bakmak durumundayız. Bu kadar yapılan hizmet, bu kadar sağlanan gelişme var. Bunları biz nasıl daha fazla halkımıza yansıtırız ve siyasi bir sonuca dönüştürürüz, bunun üzerinde hepimizin kafa yorması lazım. Biz hiçbir zaman halka fatura kesen bir parti değiliz. 'Halk ne yaparsa haklıdır' deriz ve kendimize bakarız. Kendimizi düzeltmeye çalışırız. Varsa bir eksiğimiz, kendi eksiklerimizi gidermeye çalışırız. Önümüzdeki süreçte de inşallah bu anlayış içerisinde halkımızı daha iyi anlamaya çalışarak, kendimizi onlara daha iyi anlatarak AK Parti'nin Van'daki çıtasını daha yukarılara çekeceğiz" dedi.
   Seçime yaklaşık bir yıl gibi çok az bir sürenin kaldığını dile getiren Yılmaz, "Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirip, inşallah seçimlerde özellikle mahalli yönetimlerde AK Parti anlayışının zihniyetinin Van ile buluşmasını istiyoruz. Bu gerçekleştiği zaman hem hizmetler itibariyle hem de ekonomik kalkınma itibariyle Van çok farklı bir dönem yaşayacaktır" şeklinde konuştu.

   Vefa toplantısına katıldı
   Partililere hitaben konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, 15 yıllık süreçte özgürlükleri artırdıklarını belirterek, "Ne yaparlarsa yapsınlar, nasıl saldırıyorlarsa saldırsınlar, birliğimizi ve beraberliğimizi kuruduğumuz sürece bu günde olduğu gibi bundan sonra da başaramayacaklardır. Beylik peşinden koşanlar, makam, mevki peşinde koşanlar başka siyasetlere gidebilirler. Ancak bu siyaset anlayışında onlara yer yoktur. Bu 15 yıllık süreçte sadece ekmeğimizi büyütmedik, özgürlüklerimizi de artırdık. Devlet ve milleti buluşturduk. Devlet ve milleti karşı karşıya getiren siyasi anlayışları tasfiye ettik. Bugün çok şükür devlet ve millet aynı yöne doğru bakıyor" dedi.

   "Her geçen yıl Türkiye daha çok kalkınacak"
   Türkiye'nin her geçen yıl daha çok kalkınıp, gelişeceğini ifade eden Yılmaz, "Türkiye kim ne yaparsa yapsın, hangi güç saldırırsa saldırsın kalkınma mücadelesi de demokrasi mücadelesini de devam ettirecek. Hak ve özgürlükleri daha da genişleteceğiz. Her geçen yıl Türkiye daha çok kalkınacak, daha çok gelişecektir. Bunu görenler bu 15 yıllık süreçte önümüze türlü türlü engeller çıkardılar" diye konuştu.
   Yeni sitemin tüm Türkiye'nin fayda sağladığı gibi Kürtlere de Doğu ve Güneydoğuya da istikrar getireceğini dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
   "Referandum yapıldı halkımız yeni bir yönetime karar verdi. Biz artık bir daha eski günleri yaşamak istemiyoruz. Vesayetçi yapıyı karşımızda görmek istemiyoruz. Milletin iradesinin her alanda üstün olduğu bir Türkiye istiyoruz. Bu yeni sistemin Kürtlere ne zararı var? Yeni sitemin Doğu ve Güneydoğuya ne zararı var? Tüm Türkiye'nin fayda sağladığı gibi Kürtlere de Doğu ve Güneydoğuya da istikrar getirecektir."
   Bugün kayyum belediyelerin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili güzel haberler aldığını sözlerine ekleyen Yılmaz, "Yıllar yılı bu belediye başka amaçlarla kullanıldı. Bu halka hizmet etmesi gereken belediye, başka amaçlara hizmet etti. Bu halkın kaynakları gayrimeşru amaçlar için kullanıldı. Artık belediye bu halk için hizmet ediyor. Kayyumdan önce belediyelerin harcamaları içinde yatırımın payı yüzde 30, kayyumdan sonra yatırım payı yüzde 60 civarındadır. 130 milyon yatırım harcaması kayyumdan önce, 360 milyon TL yatırım harcaması ise kayyumdan sonra yapıldı. Bundan daha açık bir gösterge olur mu?" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2018, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29