Yılmaz: Kurbanlık hayvanlar sağlıklı ortamda kesilmeli

Kırmızı Et Üreticileri Başkanı Sabri Yılmaz, kurbanlık hayvanların sağlıklı ortamlarda kesilmesi gerektiğini belirterek, kurbanlık seçiminde dikkat edilmesi gereken detaylar konusunda da bilgi verdi.

Yılmaz: Kurbanlık hayvanlar sağlıklı ortamda kesilmeli

           Van İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sabri Yılmaz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan yetiştiricilerinin hazırlıklarını tamamladıklarını ve satış için  hayvanların meydanlara gelmeye başladığını belirtti.

 


          Kurbanlık hayvan alacak kişilerin dikkat etmesi gereken hususlar konusunda önemli uyarılarda bulunan Yılmaz, "Sağlıklı bir hayvanın tüyü parlak, boynuz ve kulaklarının eksiksiz olmasına, kulak küpelerinin bulunmasına, büyükbaşın 2 yaşını bitirmiş olması, küçükbaşın da 1 yaşını doldurmuş olmasına dikkat etmek gerekir. Kesimlerin profesyonel yerlerde yapılması çok önemlidir. Özellikle içinde bulunduğumuz yaz aylarında kesilen etlesin bozulma riskine karşı, etlerin sağlığa uygun koşullarda muhafaza edilmesi gerekir" dedi.

 


       Yılmaz, Vangölü Et ve Entegre kesim tesisinin Van ilinde olmasının büyük bir şans olduğunu sözlerine ekledi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2018, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29