Yüzen bariyerler tonlarca çöpü engelledi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Van Gölü'ne akan derelere kurulan yüzen bariyerler sayesinde bir gecede göle akacak olan tonlarca çöp engelledi.

Yüzen bariyerler tonlarca çöpü engelledi

Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Akköprü ve Kirman derelerinde kurulan yüzen bariyer sistemi ile Kurubaş Deresi'ne kurulan ızgaralar sayesinde tonlarca çöp göle ulaşmadan temizlendi.


Dün sabah saatlerinden itibaren etkisini yitiren yağmur ve dolu sonrası üç derede hummalı bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda oluşturulan temizlik ekipleri, dere ağızlarında yaklaşık olarak 2 ton evsel atık topladı.


Önceki gün etkili olan sağanak yağıştan dolayı bir gecede tonlarca evsel atığı bariyer ve ızgaralar sayesinde engellediklerini belirten Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri, üç derede günlük olarak bariyer ve ızgaralara takılan çöpleri temizlediklerini belirtti.
Toplanan atıklar, çöp kamyonları ile şehir çöplüğüne taşındı. Yüzen bariyerlerin diğer derelerde de kullanılması ön görülüyor.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29