YYÜ'de doğal afetler sempozyumu…

Van YYÜ'de "3. Uluslararası Doğal Afetler ve Afet Yönetimi Sempozyumu" Yapıldı

YYÜ'de doğal afetler sempozyumu…

         Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığının Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ve Akademik Platform ile ortaklaşa organize ettikleri "3. Uluslararası Doğal Afetler ve Afet Yönetimi Sempozyumu" yapıldı.

 

         Van YYÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen "3. Uluslararası Doğal Afetler ve Afet Yönetimi Sempozyumu"nda konuşan Van YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Kayri, uluslararası bu tarz bir sempozyumun üniversitede düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Doğal afetler çok ciddi kayıplara sebep oluyor. Bu nedenle biz afet yönetimini iyi planlamalıyız. Bu sempozyumda afetler ve afet yönetimi ile ilgili çok kıymetli sunumlar yapılacak. Sempozyumu düzenleyenlere teşekkür ediyorum. 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Doğal Afetler ve Afet Yönetimi Sempozyumu'nun hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

       Sempozyumun açılışında AFAD Başkan Vekili Nazım Akın, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar, Akademik Platform Dr. Öğretim Üyesi Hakan Aslan ve VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan birer konuşma yaptı.

 

     Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Alper İlki "Depreme Dayanıklı Yapılarda Geri Dönüştürülmüş Düşük Mukavemetli Betonun Kullanımı" başlıklı bir konuşma yaptı.

Sempozyumda 2 oturumda  50'ye yakın bildiri sunuldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER