YYÜ'de, Paramediklerin Mesleki Gelişim paneli…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) iş birliği ile düzenlenen "Paramediklerin Mesleki Gelişim" paneli yapıldı.

YYÜ'de, Paramediklerin Mesleki Gelişim paneli…

        Programda açılış konuşması yapan Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr Öğr Üyesi Ali Rıza Kul paramedik gününe özel yapılan bu panelde tüm acil sağlık çalışanlarının paramedikler gününü kutlayarak, sağlık çalışanlarının yaptıkları işin ne kadar hayati önem taşıdığını vurguladı.

 

        Nihat Bayşu konferans salonunda düzenlenen  ve 2 oturumdan oluşan program Öğr Gör. Hatice Azizoğlu başkanlığında yapılan ilk oturumla başladı.

 Oturumlarda "Paramedik Görev, Yetki Ve Sorumlulukları",  "Olay Yeri Ve Yönetimi" "Ölüm Kararı Ve Etik" Öğr Gör Nuran Bazencir, " "Onaylı Ve Onaysız İlaçlar", "Paramedik Eğitiminde Lisanslaşma". "Acil Sağlık Hizmetlerinde Yeni Nesil Teknoloji" "Acil Sağlık Hizmetlerinde Kullanılan Akıllı Ambulanslar" ile "Güncel Teknolojiler Eşliğinde Acil Çağrı Merkezleri" gibi konular ele alındı.

 

       Panellerin yanısıra etkinlikte, paramedik öğrencilerinin kurguladıkları "TRİAJ"  gösterisi ile paramedik öğrencileri arasında yapılan bilgi yarışması yapıldı.

 

     Kapanış konuşmasını yapan İlk ve Acil yardım Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr Üyesi Sema Kaptanoğlu "Paramedik eğitiminde lisanslaşma yolunda çok büyük adımlar attık ve çalışmalarımız devam ediyor. Paramediğe gönülden bağlıyız. Programı düzenlenmesinde emeği geçen  ilk ve acil yardım programı  öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Hatice Azizoğlu, Öğr. Gör. Şehriban Yürektürk ve Öğr. Gör. Harun Ünal'a teşekkür ederim" dedi.

 

       Etkinlik Dr. Öğr Üyesi Sema Kaptanoğlu'nun  etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğrencilere hediye vermesi ardından son buldu.

Etkinliğe; PARHAD Başkanı Rıdvan Talay, PARHAD Başkan Yardımcısı Yakup Yılmaz, PARHAD Üyesi Demhat Uyar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2019, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29