YYÜ' de sınavlarla ilgili çalıştay…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) "Orta Öğretim ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavları Çalıştayı" düzenlendi.

YYÜ' de sınavlarla ilgili çalıştay…

    Çalıştayda konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal TEOG yerine getirilen yeni sistem ile üniversiteye giriş sınavının tartışıldığına dikkat çekerek, "Her sistem değişikliği beraberinde bir takım sorunlarda getiriyor. Bölgemizde ve Van'da buna ilişkin ortaya çıkabilecek sorunlar ile yeni sistemin avantajları  bu çalıştay kapsamında tartışılıyor. Sonuç  raporu Milli Eğitim Bakanlığına ve YÖK'e iletilecektir” dedi.

   "Orta Öğretim ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavları Çalıştayı"  Necmettin Tozlu Konferans Salonunda yapıldı. 

    Konferansta konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal bir ülkenin eğitim sorununun çözülmesi durumunda o ülke de çözülmeyen hiç bir sorun kalmayacağına dikkat çekerek, “Her şeyin temeli eğitimdir. Sayın Cumhurbaşkanımızda; 'birçok alanda  gelişme sağladık.  Ama iki noktada biraz sorunumuz var' dedi. Bunlar Kültür ve Eğitim. Ben sürekli konuşmalarımda vurguluyorum. Eğitim dahil diğer alanlarda ülkemiz çok dinamik bir ülke. Gerek büyüklüğü ve  gerekse de sahip olduğu nüfus açısından  çok büyük ve dinamik bir ülke.  Bu şu anlama geliyor; eğitim olayını çok etkin bir şekilde ve dinamik nüfusta dikkate alınarak çözülmeli. Ülkemizde bir durumu da  çok önemli bir şekilde ortaya koymak lazım, nedir o  durum; gelişmişlik düzeyindeki farklılık. Bu dinamizme bazen pozitif bazen de negatif yansıyan bir durumdur. Bunu yapmadığımız sürece ortaya koymuş olduğumuz sistem bir  kaç sene takip ediliyor olmadı deyip başa dönüyoruz. Bunun temelinde yatan şey benimde çok eleştirdiğim Ankara merkezli ortaya koyulan çözüm önerileri ve çözümler aslında ülkemizin bünyesine uymuyor. Ülkemizin bünyesine uymayan bir elbise ortaya çıkıyor.  Özellikle eğitimde dediğim gibi bir Ankara merkezle a şehrindeki bir mezradaki  okul mukayese edilemez. Ama hepsi aynı sınavlara giriyor.  O zaman bir sorun var. Gelişmişlik düzeyinin ne kadar farklı olduğunu ve ne demek istediğimi anlıyorsunuz. O zaman şunu yapmamız lazım.  Ben şunu iddia ediyorum. Bazen iki satır yazıyla sorulur. Ama bizatihi bir ekip olarak gelip, bu toplantıyı buralarda yapmamız lazım.  Bu bölgelerde yapmamız lazım ki ülkenin gerçek profili ortaya çıksın.  Ülkenin profilini ortaya çıkarmadan uygulayacağımız bütün sistemler kadük kalır. Sadece eğitimle ilgili değil, diğer alanlarda bu yapılmalı. Bizde Eğitim fakültesindeki arkadaşlarla bir araya gelerek bu konuları tartıştık. Dedik ki en azından biz çalışalım bu konuyu. Buradan bu durumu ortaya koyduk. Bizim burada ki bu sorunları şu sistemle beraber gidersek yarın yine sorun olur mu diye oturduk konuştuk.  Arkadaşlar bu sorun bizim sorunumuz.  Her defasında geriye döndüğümüzde, tekrar başa döndüğümüzde hepimiz etkileniyoruz.  Yani Bir TEOG süreci ile ilgili etkilenmeyen kimse yok." diye konuştu. 

   YYÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Çelik ve İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin'in de birer konuşma yaptığı çalıştayda  yapılan iki oturumda 80 akademisyen sunum yaptı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2017, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER