YYÜ'de yer adı değişikliği semineri...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından “Örneklerle Yer Adı Değişikliği” konulu seminer düzenlendi.

YYÜ'de yer adı değişikliği semineri...

   Van YYÜ tarafından kentin düşman işgalinden kurtarılışının 100. yılı dolayısıyla “100. Yılda 100 Etkinlik” sloganıyla düzenlenen programlar devam ediyor. Nihat Bayşu Konferans Salonunda yapılan “Örneklerle Yer Adı Değişikliği” konulu seminere katılan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van’ın kurtarılışının 100. yılı münasebetiyle yapılan etkinliklere devam ettiklerini söyledi.

    Rektör Battal, “Bu tür faaliyetler çok önemlidir. Bu toplantılara imkanlarınız açısından mutlaka katılmak gerek. Katılmış olduğumuz seminerlerde farklı bakış açıları kazanmış oluyoruz. Bundan sonra da bu tür faaliyetlere devam edeceğiz. Bu yılki faaliyetlerimiz, Van’ın kurtuluşunun 100. yılı münasebetiyle düzenlenmektedir. Özellikle Van’ın kurtuluşunun 100. yılı münasebetiyle yapılan faaliyetlerde, edebiyat fakültemiz en zengin faaliyetleri devam ettiriyor” dedi.
Van YYÜ’nün öğrenci odaklı bir üniversite olduğuna dikkat çeken Battal, “Öğrencilerimizin ufkunu artırdığımız zaman bizim de ülkemizin geleceği sizlerle birlikte daha güçlü olacağına inanıyoruz. Bu açıdan da sizlere değer veriyoruz. Bu kapsamda düzenlenen faaliyetleri destekleyeceğiz” diye konuştu.
   Yapılan yatırımlarla birlikte Van YYÜ’nün Türkiye’de cazibe merkezi haline gelmiş bir üniversite olduğunu dile getiren Battal, sözlerini şöyle sürdürdü:
   “Van YYÜ olarak Türkiye’de en yaşanabilir, her yönüyle hayati fonksiyonların ve kültürel sosyal faaliyetlerin etkin bir şekilde sürdürülebildiği bir üniversitedir. Kütüphanemiz de birkaç ay sonra tamamlanmış olacak. Bütün bunları dikkate aldığımız zaman, Van YYÜ artık Türkiye’de cazibe merkezi haline gelmiş bir üniversitedir.”
  Program, Prof. Dr. Harun Tunçel’in verdiği “Van’da Örneklerle Yer Adı Değişikliği” konulu seminer ile devam etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29