YYÜ ile AL-BALQA arasında işbirliği

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Ürdün AL-BALQA Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

YYÜ ile AL-BALQA arasında işbirliği

   Van YYÜ Senato Salonunda düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, AL-BALQA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdallah S. Al-Zoubi'nin üniversitede olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, 2 ay evvel kendilerini Ürdün'de misafir ettikleri için de teşekkür etti.
   Ürdün'de bir işbirliği yapmak için Prof. Dr. Al-Zoubi'yle görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Battal, "Rektör arkadaşım Prof. Dr. Abdallah S. Al-Zoubi de Van'a geldi ve bu anlaşmayı birazdan imzalayacağız. Bizim üniversitemizin bir özelliği var, protokol yapmış olduğu üniversitelerle protokolden sonra çok yakın ilişkiler kurmaya devam ediyor. Öğrenciler arasında karşılıklı sportif, kültürel ve ortak araştırmalar yapmak üzere, sempozyumlar yapmak suretiyle bu ilişkileri arttırarak devam etmek istiyoruz. İnşallah hem öğrenci hem de öğretim üyesi değişimini de bu protokol ile etkin bir şekilde sürdüreceğiz. Ziyaretlerinden çok memnun kaldık, inşallah bundan sonraki süreçte de beraber devam edeceğiz. İnşallah bu protokol ülkemiz ve Ürdün arasında olan mevcut tarihi ve kültürel bağlarımızı daha da güçlendirecek. Protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
   AL-BALQA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdallah S. Al-Zoubi ise, davetlerinden dolayı Rektör Battal'a teşekkür ederek, protokol ile işbirliğini güçlendirmek istediklerini belirtti. Üniversitesi hakkında temel bilgiler veren Prof. Dr. Abdallah, "Ürdün ve Türkiye halkları arasında güçlü kültürel işbirliği söz konusu ve derin tarihi bağlar mevcut. İki ülke arasında çok benzerlikler bulunmaktadır. Siyaset, din ve kültür alanında. Bu işbirliğini akademik olarak da geliştirmek istiyoruz. Bugün imzalayacağımız protokol ile ilk adımı atacağız. İki üniversite ve iki ülke için hayırlı olsun" diye konuştu.
   YYÜ Senato Salonunda rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ve Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Eray Çelik ve senato üyelerinin de katılımı ile atılan imzaların ardından karşılıklı hediyelerin verilmesiyle tören sona erdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER