24 Haziran Sonrası Ne Olacak?

   TEŞEKKÜRÜ DE BİLMEK LAZIM!...
Herkes seçim sonuçlarının nasıl olacağını merakla beklerken ben sonrasını tahayyül etmeye çalışıyorum.
Aklımda siyasi partiler Van için neler hazırladı neler yapacaklar nedir projeleri diye soru sormaya hazırlanırken yine can sıkıcı şeyler geldi aklıma.
   Yaaa açıkçası mevcut muhalefet partilerinin bu kent ve bu ülke için elle tutulur bir şeyleri yok halkın umudu yine AK parti gibi görünüyor.
   Bakıyorum Türkiye'de bütün insanlar her şeyi AK Partiden bekliyor çok ilginç değil mi? Hatta asıl ilginç olanı AK partiye oy verecek insanların dışındaki diğer partililerin ekseri çoğunluğu da bütün beklentileri AK parti üzerine kurgulamış olması.
Aslında halk AK parti dışındaki diğer partilere oy verse de gelecek ve gelişim adına umutlu değil bir şey yapamayacakları inancı var halkta.
   Van ile ilgili devletin kayyumlar üzerinden ortaya koyduğu projelerin arttırılarak gelişmesi çok önemli bir gerçek ve bu projelerin takipçisi AK partiden yeni dönemde seçilecek milletvekilleri olacak.
Diğer partilerden seçilecekler için kimsenin bu kente bir çivi çakacakları yönünde umudu yok.
   Bir kent sizden umudunu kesmiş, hiçbir beklentisi yok düşünebiliyor musunuz?
Bir il için çok acı bir durum değil mi?
Tabii yeni vekiller üstüne koyarak büyük bir birliktelik içinde çalışacaklar beklentisi içindeyiz..
   Bakınız değerli Van halkı! Van'ın tarihinde hiçbir zaman yönetim anlamında bu kadar güzel bir birliktelik ve ahenk yakalanmamıştı.
Devlet Van'da ayağa kalkmış ve her yerde milletiyle beraber.
Devlet oturmuyor beyler artık halk valileri yöneticileri makamın dışında görüyor derdini anlatıyor ve çözüm buluyor.
Güzel Bir Vali Ve Güzel Bir Ekip!…
   Van valisi Sayın Murat Zorluoğlu, İl jandarma komutanı Tuğgeneral Sayın Yavuz Özfidan,  il Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve birçok kurum müdürü ile birlikte mübarek Ramazan ayı dâhil Van'ın her bir mahallesini, kırsal alanını, hatta bugüne kadar gidilmeyen yerlere gidilerek halk ile bütünleşerek ve gariban vatandaşa dokunarak sorunlarını dinlediklerine birçok ortamda şahitlik ettim.
Hatta Tuşba kaymakamı Sayın Meral Uçar hanımda gördüğüm devlet ciddiyeti olgunluğu ve başta kadınlar olmak üzere insanlarla çözüme yönelik diyalogları takdir edilecek nitelikte doğrusu; daha tanışmak nasip olmasa da.
    Demem odur ki değerli Van halkı belki tarih boyunca halka bu kadar yakın, devletle halkı buluşturan bir yönetim anlayışı bu denli birliktelik görmemiştik bu nedenle çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.
Camide, hastanede, eğitimde, kahvede, çarşıda, sokakta, futbol maçında, gençlerin sofrasında,
Kentin en ücra köşesinden diğer ucuna kadar devlet ile halkı buluşturan başta Vali Zorluoğlu olmak üzere, bütün yetkilileri kutluyorum.
Bu yapılanların göstermelik olmadığını gördüm. Birebir halka dokunan şartlar ölçüsünde sorunlarını çözen bir yönetim anlayışı sergileniyor.
Tam da halkın olduğu bir kalabalıkta Genel Sekreter Mustafa Yalçın bey vatandaşa devlet bize görev vermiş bizde sizin yüreğinize dokunmak için buradayız sözleri aslında ne demek istediğimi anlatan nitelikteydi.
Bu fırsatı geri tepmeyelim gece gündüz halkıyla beraber olan devletin Valisine ve yöneticilerine destek verelim sahip çıkalım daha yıllarca Van'da kalmaları için çabalayalım bu değerleri kaybetmeyelim.
    Van için Van'ın gelişmesi için destek verelim. Van iyi yetenekli Valiler gördü ancak Sayın Murat Zorluoğlu gibi çalışkan, hem devletin hem de halkın adamı olan bir orkestra şefi görmemişti. Bu gerçeği söylemem hakkı teslim etmem gerektiğine inandığım içindir.
Vicdanımın bana söylettirdikleridir.
Vanlıların tabiri ile "Tam da vali abi!".
Devletin malını çarçur etmek için pusuda bekleyenlerin önünde zor bir engeldir Zorluoğlu…
Tam da bu kentin taktiksel özellikleri olan teknik direktörü.  Tebrikler Sayın Zorluoğlu!
 Niye bunları yazdım şu an ki başarılı giden sürecin ülkede, bölgede özelde Van'da bozulmasını isteyen huzurdan, birliktelikten rahatsız olanlar var.
Asla buna izin verilmemelidir. Van halkı son 30 yılın en huzurlu sürecini yaşıyor.
    Bu nedenle yazdım herkes bu huzurlu süreci birbirine anlatmalı böyle devam ederse yakın bir zamanda bu huzurlu süreç ekonomiye de yansıyacak.
İranlı turist sayısı bunun en büyük örneği. Başka ülkelerin insanlarını da Van iline çekmenin çabalarını ortaya koymalıyız.
Göreceksiniz Van gerçekten tarihinde görmediği güzellikleri görecek Van çağ atlayacak.

Evet, işte anlatmak istediğim, siyasette rekabet böyle olmalı ya, her parti yapacaklarını halka anlatacak, halk onay verirse o partiyi iktidara getirecek.
İller arası rekabet de böyle olmalı hedef kalkınma olmalı asla şiddet olmamalı.
Yani medeni topluluklara yakışan rekabet havasında seçimi geçirmektir.
 Öyle ki artık bırakın Van halkı da insanca bir kentte yaşayabilsin, korkutmayın ürkütmeyin bu halkı.
     Çok şeyden yetersiz ve yeteneksiz idareciler ve siyasetçiler yüzünden mahrum bırakılmışız.
 Çünkü açıklanan projeler hayata geçerse bir insanın üst düzeyde yaşamasını sağlayacak.
Kayyumların yani devletin açıkladığı projelerin ne olduğunu ayrıntıları ile birlikte www.vansiyaseti.com haber de çeşitli zamanlarda yayınladık merak edenler bir kez daha bakabilir.
     Açıklanan projelere tabii ki eklenecek çok şey de olabilir eleştirilecek yönleri de olabilir.
Tabi bunlar Van'ın önceliklerine göre belirlenmeli.
Eğer AK parti kazanırsa ve bu projeler de hayata geçirilirse Van Türkiye'nin en yaşanılır kenti olacak birçok bakımdan.
Unutmayın bugünleri arayacak yanlışın içine girmemeliyiz.
 Bu güzel günleri daha da güzele çevirebiliriz, bu aklıselim olan her insanın görevidir.

YORUM EKLE

banner29