Yeni stat nereye yapılmalı?

       İlimizde bir türlü çözüm bulamayan stat sorunu ne zaman çözülecek. Van hak ettiği stada ne zaman kavuşacak. Vanlı futbol sevenler daha ne kadar, hak etmediği bir stat da maç izleyecek. Bu sorular sürekli herkesin bir birine sorduğu ve cevabını alamadığı sorulardır. Dileriz bu sorun bir an önce çözülür ve ilimiz hak ettiği stada kavuşur.


      Geçtiğimiz günlerde, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü, 2016-2017 sezon öncesi değerlendirme toplantısını yaptı. Yemekli toplantıya, Spor, siyaset, iş dünyası, Amatör takımların kulüp başkanları, ve kurumlar katıldı. Değerlendirme toplantısında yine ilimiz stat sorunu ön plana çıktı. Katılımın büyük olduğu toplantıya, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü, Nevzat İnanç başkanlığında, Tuşba Belediye Başkanı, Fevzi Özgökçe, Chp van il başkanı, Mehmet Kurukçu, Ak Parti il başkan yardımcısı, M.Akif Açışlı, İl kültür müdüdrü, Muzaffer Aktuğ, TFF Van Bölge Müdürü, Cengiz Polater, ASKF Başkanı, Ramazan Kıvanç, Van Büyükşehir Belediyespor kordinatörü, Turgay Karatekin, 100. Yıl Üniversitesinden Yrd.doç dr. H.Bayram Temmur, Eski Vanspor yöneticisi, Lütfi Polat, Abdullah Çalım ve Hekemler, birer birer yeni yapılacak statla ilgili fikirlerini paylaştı. Tüm katılımcılar, mevcut stadın yerinde kalması yani bir spor kompleksi haline getirilmesi, yeni stadın ise Erciş yolu üzerinde, 426 toki konutlarının ve Baytar tavukçuluk arasında yer alan 500 dönümlük alana yapılmasında hem fikir olurken, ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç yeni stadın yerinde yapılmasında fayda olacağını dile getirdi. Hemen hemen tüm katılımcılar, 500 dönümlük bir alana yapılacak stadın, ilimize her açıdan faydalı olacağını dile getirdiler. Güzel bir havada geçen toplantının, yeniden tekrarlanmasıdan yine tüm katılımcılar hem fikir olarak ayrıldı.


     Mevcut stat 55 dönümlük bir alana sahip, yeni stat ise 500 dönümlük bir alana yapılacak. İleriye dönük düşündüğümüğzde, 500 dönümlük bir alana yapılacak bir stat ilimize daha faydalı olur. Günü haftaları ve ayları kurtarmanın hesaplarını değil, uzun yılları kurtaracak hesapları yapmalıyız. Vanla özdeşleşmiş olan mevcut stadın yerine yapılacak bir stat en fazla birkaç yıl sonra büyük sorunlar yaratacaktır. İlimiz sürekli büyüyor, gelişiyor ve güzelleşiyor. Her alanda bizimde açılmamız, gelişen ilimizin dahada gelişmesine katkı sağlamamız gereklidir. Her alanda belli noktalara yoğunlaşmak, sadece ilin büyümesine bir engel teşkil edeceği unutulmamalıdır.Yeni stadın biraz dışa doğru yapılması, sadece, profesyonel maçlara değil, yapılacak ek statlarla amatör futbolada hizmet etmesi, ilimiz futbolunun gelişmesinede katkısı büyük olacaktır. Bugün ilimiz gerçekten tesis yoksuludur. Amatör takımlarımız maç ve idman yapacağı doğru dürüst bir tesis bulumıyor. Hem mevcut stadın yerinde kalması sporun her dalına hizmet etmesi hemde, 500 dönümlük bir alan üzerinde yapılacak yeni stat tüm bu sorunları ordadan kaldıracak ve ilin ekonomisine de
ayrı katkı sağlayacaktır. Böyle bir şansımız varken bunun iyi değerlendirilmesi için birlikte hareket etmek ve birlikte karar vermek hepimizin görevi olmalıdır. 500 Dönümlük bir alana yapılacak stadın yanına yapılacak birkaç konaklama yeri sayesinde, ilimiz bir Antalya, gibi futbolun kamp merkezi haline gelebilir. Bu sayede ilin ekonomisi farklı bir alandada kendine katkı sağlamış olur. Bence illeriyi düşünerek, elimizdeki bu fırsatı kaçırmamalıyız. Futbol Köyü projesi yapılan bir hata ile elimizden uçup gitti, aynı hatayı tekrar yapmayalım.
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü, önümüzdeki günlerde çok geniş katılımlı bir toplantı yaparak bu konunun artık çözüm bulmasını ve noktanın konulmasını bekliyoruz. Her geçen gün bizim zararımızadır.

YORUM EKLE

banner29