ACİLEN HOCAYA VE İYİ FUTBOLCULARA İHTİYAÇ VAR!

       Van sporda işler raydan çıktı.
Bir türlü dikiş tutmuyor.
İçten içe tepkiler başladı bile.
Ekonomik sorunlar futbolcuların sakatlığı birçok şeyi alt üst etti.
İlk haftalardaki hızlı çıkış yerini tersine bıraktı; çıktığı hızla geriye gidiyor takım.
Kötü sonuçların faturası her zaman olduğu gibi hocalara kesilirdi ya nitekim öylede oldu.
Geçtiğimiz sezon Van Spor FK'nin başında olan ve play-off maçları sonunda Van Spor FK'nin bir üst lige çıkmasında emek sahibi olan Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığı belirtildi. Hasan hocaya Vanlılar olarak teşekkür ediyoruz.

 


      Keşke böyle olmasaydı takımımıza şampiyonluk yaşatan bir hocanın tekrar başarılı olmasını çok isterdim, doğrusu üzüldüm.
Ama yapacak bir şey yok futbolun tabiatında olan şeyler bunlar.
Van Spor yönetimi bundan sonra ne olacağını ne yapacağını doğru adımlarla belirlemeli.
Takımın üzerinde büyük baskı var.
Alınan kötü sonuçlardan kaynaklı, yedek kulübesi, teknik heyet, sahadaki futbolcular, yönetim herkeste fazla gerilim görüyorum.
Bu gergin tavırlar takıma zarar veriyor derhal bir iyileşme süreci başlatılmalı.
Bu kriz sürecini doğru yönetecek fikirler olmalı. Derhal bir kriz yönetimi oluşturulmalı. Süreç iyi okunmaz süzgeçten geçirilmezse daha kötü günler yaşayabiliriz. Takım içinde bezginlik hâkim gibi.
Seyirci krediniz tükendi diye sitem ediyor diyerek homurdamaya başladı.

 


        Bu gerilim seyirciye sıçrarsa toparlamak zor olur.
Daha önceki bir yazımda demiştim yapılan transferler tat vermiyor.
İlk yarıyı en az hasarla kapatmak lazım. İkinci yarıya direkt etkili olacak beş yâda altı transfere acilen ihtiyaç var. Yapılacak iyi transferlerle hedefe gidilebilir ancak bundan sonra puan kaybı yaşamamalıyız.
Açıkçası çok ucuz maçları kaybettik. Ancak her şeye rağmen aradaki puan farkı çok fazla değil. Bunu kapatacak bir durum var ortada.
Ancak bizim takımın mevcut futboluyla bu açığı kapatacak hali yok.
Açıkçası takımın oynadığı futbolun tadı tuzu yok. Sakarya maçı başta olmak üzere izlediğim ve yenildiğimiz maçlarda hakemlerin skora hiçbir etkisi olmadı.
Yönetim ve taraftarlar konuşurken eleştiri yaparken sözlerine çok dikkat etmeleri gerekir. Oynanan futbolu futbolcuların bezginliğini konuşup eleştirmemiz lazım.

 


      Biz hakemleri eleştirirsek futbolcuların yanlışlarını hatalarını kapatmış oluyoruz. Bu durum futbolcuların kendilerini sorgulamasını özeleştiri yapmasını hatalarını görmesini engelliyor.
Bu durumda futbolcu kendini kurtararak günah keçisi bulundu, bu maçı da hakeme yıktık yırttık paçayı diyerek hiçbir sorumluluk altına girmiyor, olan da takıma oluyor.
Ayrıca Sakarya Spor maçında seyircinin ve rakip takım ve yöneticilerinin futbola yakışmayacak centilmenlik dışı tavırlarını da kınadığımı buradan belirtiyorum. Aldığımız bilgiye göre soyunma odası koridorlarında ırkçı saldırılara maruz kalan Van spor takımının haklarını arayan adil bir federasyon kararı çıkar. Bu çağa yakışmayan gerici tavırlar gerekli cezalara tabi tutulmalı.
Van'da oynanan maçlarda sonuç ne olursa olsun taraftarlar rakip takımları alkışlarla uğurlayan saygıya nezakete sahip olurken, Türkiye'deki takımlar bu konuda Van sporu örnek alsalar bu çirkin sorunlar olmayacak.
Ev sahipliği, misafirperverlik böyle olmamalı. Ama biz elimizden gelen centilmenliği sergileyeceğiz. Vanlıların misafirperverliğini onlara göstereceğiz. Çünkü Vanlı intikamcı değildir. Yüreği sevgi doludur. Misafirperverdir. Değerli Van Spor başkanı ve yönetimi biz kendi takımımızı sorgulamalıyız hataları tespit edip derhal çözmeliyiz.
Eksikler bilindiği halde topu taca atarak sorunlar çözülemez.

 


     Takımın hali, oynadığı futbol çok kötü ve oyun içinde bazı futbolcuların sorumsuzluğundan kaynaklı kaç haftadır bu takım yeniliyor.
Önce hem takımı hem de ligi iyi tanıyan bir hoca getirilmeli.
Ben her zaman Vanlı hocalardan yanayım. Yeter ki dışarıdan gelen Vanlı olmayan hocalara gösterilen tolerans Vanlı hocalara da gösterilsin yeter. Bir hocamızın arkasında duralım destek verelim bakın arkası gelecek Türkiye'de bir kaç tane de Vanlı hocamız olsun artık. Şimdi iyilerse Van dışında başka takım çalıştırsınlar da görelim dediğinizi duyar gibiyim belki haklı olabilirsiniz ancak biz sahiplenelim inşallah onlar bu kez başaracaklar. Evet, doğru bir hoca ve doğru bir yapılanma ile ilk yarıda kalan yedi haftayı kazasız belasız geçirmeliyiz ve ikinci yarıya bomba gibi girmemiz lazım. Çok fazla bir şey kaybetmediğimizin inancını taşımalıyız.
Bazı şansızlıklar yaşadığımız kesin, sakatlanan futbolcular ekonomik sorunlar vs ama bunlar kentin önemli dinamikleri ve söz sahiplerinin duyarlı ve sorumlulukları ile takıma katkı sunularak gerekli destek verilerek aşılacak inancındayım. Van'da futbolun içindeki herkes hala her şeye rağmen umutlu yeter ki futbolcular bir silkelensin kendine gelsin üzerlerindeki bu ölü toprağını kaldırsınlar başaracağız düşüncesindeyim.

 


      Geçen yılda herkesin umudunu kestiği süreçte Van spor yalnız sahipsiz bırakıldığı zaman Servet başkan umudunu kesmemiş desteğini vermiş ve şampiyonluğu bu kente yaşatmışlardı. Geçmişimiz geleceğimizin aynası olsun diyelim.
Yeni bir kan değişikliği, yeni bir ruh ve canlılığa işarettir, haydi Van spor sen sen olduğun sürece başaracaksın geçmişte benzerlerini çok yaşattın bu bağrı yanık şehrimiz Van'ımıza. Van umudunu kaybetmedi sizde kaybetmeyin.
Yine, yeniden, tekrar Van spora tam desteğe devam..

YORUM EKLE

banner29