ADAY ENFLASYONU!..

     Ülkemizde 31 Mart yerel seçimler dolayısıyla siyaset arenası oldukça hareketli.

Yıllardır siyasetin içinde olanlar, yerel seçimleri fırsat olarak görüp, bir bir er meydanına çıkıyorlar.

Tabi ilimiz Van genelinde de durum farklı değil. Siyasi Partiler oldukça hararetli ve hareketli günler yaşıyorlar. Her zamanki gibi iktidar partisi olan Ak Parti'ye teveccüh hadsafhada.

 

 

      Siyasette bazen 24 saat çok uzun bir süredir. Kaldı ki yerel seçimlere daha aylar var. Hangi parti hangi hamleyi yapacak, siyasette ne gibi işbirliği yapılacak, tüm bunları zaman gösterecek.

Şimdiye kadar 120 aday adayı Ak Parti Van İl ve ilçe başkanlıklarına resmi başvuru evraklarını teslim etmiş ve müracaatını yapmışlardır.

Ak Parti Türkiye genelinde başvuru süresini 16 Kasım 'a kadar uzattığı için aday adayı sayısının daha da artacağı görülmektedir.

 

 

          Bazı adaylar büyükşehir belediyesine, bazısı ise minimal düzeyde ilçe belediye başkanlıkları için kolları sıvamış durumda.

Tâbi muhtarlık ve belediye meclis üyelikleri için de girişimler her geçen gün daha da artmaktadır.

Kimi reklâm peşinde, kimi neyim eksik; ama halkın göstermelik şovlara artık karnı tok.

Güzel Van'ımızın gelişmiş şehirlere nazaran eksiklikleri çok. Dolayısıyla değil beş yıl, kaybedecek bir günü ve lüksü bulunmamaktadır. Bu yüzden gereksiz heva ve heveslere kapılan aday adayları yol yakınken kenara çekilsin. Kendilerini ve memleketimizi daha da zora sokmasın.

YORUM EKLE

banner29