Ak Parti'de Hasbilere Yer, Hesabilere Yol Göründü

   23. Dönem Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Zahir Soğanda’nın görevden alınması ile boşalan AK Parti Van İl Başkanlığı görevine 20 Aralık 2017 Çarşamba günü atanmıştı. Atamadan sonra AK Parti Genel Merkezi’ndeki çalışmalarını tamamlayan Kayhan Türkmenoğlu, 27 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 13.00’de Van’a geldi.
    İl Başkanı olarak atanması ile uzun süreden bu yana puslu olan siyasi hava pozitife dönmüş, birçok kesim derin bir nefes almış, “şükür” diyerek kâbus görmekten kurtulmuştu.
    Ferit Melen Hava Limanı’nda başlayan karşılamada, heyecanlı kalabalığın mutluluğu gözle görülüyordu. Ancak Kayhan Bey’in deyimiyle hesabi kesimlerin, şeytani bakışları ve öbekleşerek fısıldaşmaları da dikkatimden kaçmadı.
    Bir yanda eski yapının sahipleri, diğer yanda yeni dönemin kapılarını aralayan İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu. Yakın olsa eski sahipleri ne der, uzak dursa kaybetme ihtimalini düşündüğü şeylerin kaygısı. Kayhan Bey’e bir adım yaklaşıp, iki adım geri durmaya çalışıp duramayanların, mehter takımının adımlarına benzeyen hallerinden söz etmeden geçersem, herkese haksızlık etmiş olurdum.

    SEÇMENİN VE PARTİLİLERİN AK PARTİ’YE DÖNÜŞÜ
   Yeni dönemin seçmen ve partililer üzerindeki ilk yansımalarını görebilmek için karşılama töreninin yapılacağı AK Parti Van İl Başkanlığı önündeki alana geldim. Geldiğimde 15-20 erkek ve 8-10 kadın vardı. Alanda giderek kalabalıklaşan partililerin heyecanı hiç azalmadı. Ancak daha önce AK Parti etkinliklerinde pek rastlamadığım, sade vatandaşları da karşılama töreninde görünce “halkın partiye dönüşü” başlamış dedim.
Kayhan Bey’i karşılamak için tören alanına gelen bir teyze çok dikkatimi çekti. Töreni takip etmek üzere saat 13.00’de alana geldiğimde teyze oradaydı. Henüz alanda pek kimse yokken dahi müziklere eşlik eden, enerjik ve samimi haliyle, bir elinde sürekli salladığı bayrak, diğer eliyle yapmaktan vaz geçmediği rabia işareti görülmeye değerdi. Teyzenin heyecanı saat 15.30’da program bitinceye kadar eksilmeden devam etti. Bu tablo karşısında işte hasbilik, samimiyet, inanç ve adanmışlık demekten kendimi alamadım.
    Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bu teyzenin gönül bağını hıssetmemek için, ruhsuz ve davasız olmak lazım.
Kayhan Bey tören alanına geldiğinde, AK Parti İl Başkanlığı önündeki sokak, diş hastanesinden kavşağa kadar tıklım tıklım doluydu. Alandaki kalabalık, Kayhan Türkmenoğlu’nun İl Başkanlığı ile kapısı aralanan yeni döneme sahiplenmişti.
Şimdi sıra, tabanın özlemi ve beklentisi doğrultusunda, AK Parti’nin kuruluş ayarlarına uygun bir teşkilat yapısı ve çalışma stratejisi ile seçmenin ve partililerin sahiplenişine, yeni dönemin İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nun karşılık vermesinde.
    YÖNETİLEN DEĞİL, YÖNETEN İL BAŞKANLIĞI
   Kayhan Bey alana geldikten sonra beraberindekiler ile birlikte platforma çıktı ve bekleyen kalabalığı selamladı. İl Başkan Vekili olarak yaklaşık 40 gün görev yapan Adnan Yörük, yaptığı kısa konuşması ile bir anlamda mikrofonla birlikte görevi de sahibine devretmiş oldu.
Kayhan Bey’den başka kimseye söz hakkı verilmedi. Bu uygulama, kafasına esenlerin ahkâm kestiği, yaşanan güç zehirlenmesi sonucunda, HDP desteği ile seçilen STK’lara sırtını dayayarak, parti içinde rakip temizleme operasyonları yapmanın, HDP ile mücadele etmekten daha önemli görüldüğü, Ak Parti’yi çok başlı hale getiren, eski dönemi fiilen kapattı.
Bir başka ifade ile yönetilen il başkanlığından, yöneten il başkanlığına geçişin başlangıcı oldu.
    KAYHAN TÜRKMENOĞLU’NDAN YENİ DÖNEMİN KİLOMETRE TAŞLARI
   Kayhan Bey yaptığı kısa konuşmasında yeni dönemin yol haritasının kilometre taşlarını içeren önemli mesajlar verdi.  Konuşmasına ana kademeden kadın kollarına, gençlik kollarından sandık görevlilerine kadar, teşkilatın her kademesinde görev alanları selamlayarak başlayan Kayhan Türkmenoğlu,  AK Parti’nin kuruluşundan bu yana görev almış il başkanlarına, teşkilat mensuplarına, milletvekillerine, belediye başkanlarına, destek veren seçmene ve her yerde dua eden gönül insanlarına, fakir-fukaraya, garip-gurabaya teşekkür etti.
   Kayhan Bey, gelmiş geçmiş il başkanlarına, milletvekillerine ve belediye başkanlarına sahip çıkarak, AK Parti içerisindeki ötekileştirme geleneğini de çöpe attı.
   Güçlü Bir Liderlik ve İl Başkanlığı Mesajı
   Kayhan Bey’in“Artık Van’daki AK Parti’nin patronu sizler, yani tabanımız ve partililerimiz. Bizler hizmet için görev ve sorumluluk üstlendik. Bizim görevimiz de teşkilatlarımızı kısır çekişmelerden kurtarmak, elimizdeki imkân ve fırsatları, Van’a ve Vanlıya hizmet olarak değerlendirmek. Hasbi olarak hizmet etmek isteyen herkesin, başımızın üzerinde yeri var. Ancak hesabi olanları da işimize karıştırmayacağız. Sizlerle birlikte ayağımıza bağ olanları çözüp atacağız” şeklindeki vurguları,  güçlü bir liderlik ile İl Başkanlığı görevi yapacağının işaretini verdi.
   Van’da Başarı, Niyet ve Nitelik Dönemi
   Şunun veya bunun adamı, şunun veya bunun ekibi yaklaşımı gütmeyeceği mesajları da veren Kayhan Türkmenoğlu, “Niyeti iyi olan, amacı halka hizmet etmek olan, davamız uğruna çalışmak isteyen herkesle samimiyetle çalışacağız” diyerek, samimiymiş gibi görünüp başka hesapların peşinde olanlarla da çalışmayacağını açıkça ifade etti. Bu da artık AK Parti Van İl Teşkilatı’nda adamcılık devrinin sona erdiği, başarı niyet ve nitelik döneminin başladığının ilanı demekti.
    Birlik, Beraberlik, Hizmet ve Başarı Odaklı Çalışma
    Kayhan Bey, bugüne kadar ya ulaşılmaz olan, ya da mazeretlerin arkasına saklanan, Van’daki AK Parti temsilcilerine, didişme ile kaybedilecek zamanın olmadığı mesajını, konuşmasının satır aralarında verdi.
    2019 seçimlerinde başarıya odaklı çalışmanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında, Van’ın sahip olduğu siyasi imkânları “Gülşen Orhan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanımıza yakınız.  Adnan İnanç Başbakan Başdanışmanı ve Başbakanımıza yakınız.  Fatih Çiftçi Bakan Yardımcısı ve bürokraside güçlüyüz.  Milletvekillerimiz ile de parlamentoda güçlüyüz. Bu dönem Van’ın en güçlü olduğu dönemdir.  Bu gücümüzü bundan sonra Van için birleştireceğiz. Başarı için en büyük silahımız birlik ve beraberliğimizdir ve bunu tesis edeceğiz” şeklinde sıralayarak, çözümün parçası olmak için herkesin elini taşın altına koyma zamanının geldiğine dikkat çekti.
Kayhan Bey, teşkilatlar ile ilgili çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlayarak, teşkilatlar ve partililerle birlikte top yekûn bir çalışmanın içerisine girilerek, 2019 seçimlerinde başarının yakalanabileceğini kararlılıkla belirtti.
    Samimiyetle Çalışmanın Karşılığı Olacak
   Dedikoduculuk ve adamcılık döneminin AK Parti’ye verdiği zararları yakinen gören Kayhan Bey, partide fitne çıkaranlara müsaade etmeyeceğini net bir dille ifade etti.
   Parti ile alakası olmamasına rağmen, farklı yapıların desteğini alarak lobicilik ile partide etkin olmaya çalışanlar, her zaman adalet duygusunu zedelemiştir.  Bu insanlara sorulması gereken en güzel soru, “kapısında nefer olamadığın partinin, makamlarına talip olmak istemenin nedeni, hizmet etmek mi yoksa menfaat temin etmek mi?”  
   İşte parti içi ahengi bozan, gece gündüz çalışan insanları kıran ve partiden uzaklaştıran bu tip yaklaşımlar için Kayhan Bey, “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Davamız uzun süreçli bir dava” diyerek,  sabırla yapılacak çalışmanın karşılığında oluşacak hakka sahip çıkacağı mesajını verdi.

    SİPARİŞ İL BAŞKAN ADAYLARI KAYIP
   Karşılama törenine Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Kerem Altun, Mustafa Kaçmaz, Mehmet Kartal, Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Sinan Hakan ve Zahir Soğanda katıldı.
  İl Başkanlığı adaylık sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzuruna çıkanlardan Eyüp Acar, Mehmet Utku ve İsmail Say’ın da törene katılmasına sevindim. Van’da teşkilat içinde yapılacak temayül yoklaması öncesinde, uçan balonlar gibi adaylık açıklamaları da havada uçuşmuştu.  30’dan fazla il başkan adayı vardı, şimdi ise yerlerinde yeller esiyor. İşte sipariş aday adaylığı diye daha önceki yazılarımda belirttiğim konu, tam da böyle bir şey.

   İSMAİL SAY, SİYASETTE KULİSLE DEĞİL, EMEKLE YER EDİNMELİ
   İsmail Say’ı ilk kez AK Parti’nin bir etkinliğinde görmüş oldum. AK Parti’nin Van’daki siyasi çalışmalarında hiç görmediğim ve duymadığım İsmail Say’ın, Ankara’da işadamlarından oluşan bir lobinin gücü ile AK Parti Genel Merkezi’nde etki oluşturmak için, önemli bir kulis çalışması yaptığı hepimizin malumu.
   Ancak siyasi çalışmalar için sahada ter dökmeden, maddi ve manevi riskler üstlenmeden, sadece ekonomik güç ile bir takım kapıları zorlayarak, il başkanlığı gibi önemli bir siyasi göreve talip olmak, hak ve adalet ölçüsü ile örtüşmüyor.
Mesleği Avukatlık olan, ancak müteahhitlik işi ile daha çok ilgilenen İsmail Say’ın, siyasi görevleri değerlendirirken bir ticaret olarak değil, hukukçu kimliği ile hak-hukuk meselesi olarak değerlendirmesi, siyaset kurumu ve hepimiz için daha hayırlı olur diye düşünüyorum.
   Temsil etmeyi düşündüğün kitlenin gönlünde, siyasi çizgin ve siyasi faaliyetlerin ile yer edinmeden, bu konudaki rüştünü emek vererek ispat etmeden, temsil koltuğuna oturmak, ruhsuz bir beden veya yakıtsız bir araba gibidir.
   Böyle bir hatırlatmadan sonra, siyaset kurumunun kapısından nefer olarak girip, samimiyeti ve performansı ile hakka ve ümmete hizmet noktasında görevler üstlenmesi, başarılı olması samimi dileğimdir.
    HALKIN ÜMİDİ KARŞILIK BULMALI
   Birçok kez çarçur edilmiş olan halkın ümidinin kıymeti bilinmeli. Bugüne kadar ümitleri çarçur edenlerde dava duygusu varsa, kendiliğinden köşesine çekilmeli. Hatta mümkünse ya susmalılar ya da hayır konuşmalılar.
Gerek teşkilat yapısı konusunda, gerekse çalışma stratejileri konusunda fikri düşüncesi olanlar, gerekçeleri ile birlikte paylaşmalı ve dayatmamalı.
   Ekibin ahenkli ve dayanışma içinde çalışması birinci öncelik olmalı, bunun için de dayatma değil, tavsiye edip tevekkül etmek lazım.
   Kayhan Türkmenoğlu başkanlığında kapısı aralanan yeni dönemin, halkta oluşan karşılığa denk bir teşkilat yapısı ile birlik ve beraberlik içerisinde, başarıya odaklı bir ekip çalışmasına dönüşmesi, Van’ın kazanması için en büyük arzumuzdur.Görelim Mevla’m neyler, neylerse güzel eyler…

YORUM EKLE

banner29