AK Parti Van'da ne yaptığını biliyor mu?

Öncelikle şunu söylemiş olayım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu yönetim anlayışı, vizyon ve misyonu doğrultusunda desteklenmesi gereken bir lider ve dava adamı olduğuna inanan bir insanım.
Bu nedenle bazen yüzlerine karşı, bazen yazılarımla Van’daki AK Parti temsilcilerini görev ve sorumlulukları kapsamında eleştirsem de hiçbir seçimde desteğimi esirgemedim.
Bu hareketi ülkem, ümmet ve insanlık için bir medeniyet ve dava hareketi olarak görüyorum.
Çok şükür, koltuk sahibi olma, siyasi nüfuz kazanma, yakınlarını iş aş sahibi yapma, mal mülk sahibi olma, zenginleşme ve halka tepeden bakma hareketi olarak görenlerden değilim.

 


         İSTİKLALİMİZ, İSTİKBALİMİZ VE CUMHURBAŞKANIMIZ İÇİN DESTEK OLMALIYIZ
Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de ilçe ve büyükşehir adayını destekleyeceğim. Çünkü 7 düvel ile birlikte içerideki işbirlikçileri ülke iktidarını sarsmak ve ülkemizi ele geçirmek için güç birliği yapmış durumda.
Bu nedenle iman, ülke, devlet, bayrak, insani ve vicdani sorumluluğu taşıyanları her şartta, ülkemizin selameti için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermeye davet ediyorum.

 


         CUMHURBAŞKANI’NIN ARKASINA SAKLANIP SORUMSUZLUK YAPMAYIN
Destekleyecek olmam yapılan hataları eleştirmeyeceğim anlamı taşımasın. Birileri dava derken, dava yetkisini kullanırken sorumsuz davranmışsa, sorumsuzluğunu hatırlatmak, sorumluluğa davet etmek de bizim görevimiz olacak. Uzaktan bakıp, adeta partinin içini boşaltmak istercesine yapılan hataları sessizce izlemek, hataya ortak olmak demektir.

 


         ‘BİLDİĞİNİ SÖYLEMEYEN DİLSİZ ŞEYTANDIR’
Bizim medeniyetimiz, “bildiğini söylemeyen dilsiz şeytandır”, “Haksızlıklar karşısında susmayın, susarsanız hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz” diyor. Buradan hareketle birilerinin hoşuna gitse de gitmese de eleştiriyi yapmak, soruları sorup cevaplarını beklemek boynumuzun borcudur.

 


        AK PARTİ KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL
Geçmişte, bugün ve gelecekte görev alacak, yetki kullanan ve kullanacak herkes bilsin ki AK Parti kimsenin babasının çiftliği değil. AK Parti kimsenin tekelinde de değil. AK Parti kimsenin makam mevki ve menfaati için uçuş kapısı da değil.
Siz orada sorumsuzluk yapmak için değil, sorumluluklarınız çerçevesinde hizmet etmek için görevlisiniz. Yetki bende, nasıl istersem öyle yaparım deme lüksünüz yok. Hem seçmen olarak, hem de ömrünü bu davaya hizmette geçirmiş bir insan olarak, size asla göz yummayız.

 


      Çünkü AK Parti mazlum halkımızın, mağdur insanımızın adeta beytül malıdır. Bu sorumlulukla hareket etmek yetki kullanan herkesin sorumluluğudur. Bizim sorumluluğumuz da yetkisini sorumsuz kullananları eleştirerek sorumluluğa davet etmektir.
Bu nedenle Hakk’ın ve halkın hatırının olduğu yerde kimse kendi hatırını önümüze koymasın.

 


       AK PARTİ VAN’DA İŞE SIKI VE GÜÇLÜ BAŞLAMIŞTI
Aday adaylık müracaat süreci başladı, ardından mülakat yapıldı, beraberinde çeşitli anketler yapılarak kamuoyu görüşü alındı. Van’a Ankara’dan gelen ekipler çeşitli kişi ve kuruluş temsilcileri ile görüşmeler yaptı. Yani bir başka ifade ile işi sıkı tuttular.
İlk önce Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara’da açıklandı. Van kamuoyu uzun süre bu konuyu konuştu, hatta ulusal gündemde de yerini aldı. Edremit, İpekyolu,Tuşba ve Erciş adayları başta olmak üzere tüm ilçelerin adayları da halk karşılığı olabilecek kişilerden belirlenirse AK Parti Van’da başarıyı yakalar diye konuşuluyordu.

 


         AK PARTİ VAN’DA MED CEZİR YAŞADI
Van’daki seçim sezonuna güçlü ve etkili giren AK Parti, ilçe adaylarını belirleme aşamasında git gel yaşamaya başladı.
İsmi ya hiç bilinmeyen, ya da olumsuz etki yapabilecek kişiler birileri tarafından gündeme taşınmaya çalışıldı. Bu süreçlerde bizler de yazarak, radyo ve televizyon programlarında konuşarak, yapılmak istenen algı operasyonlarına engel olmaya çalıştık.
Spekülasyon oluşturmak için çeşitli listeler gündeme getirildi ve en sonunda ilçe adaylarını açıklama zamanı geldi çattı.
13 Ocak 2019 Pazar günü açıklanacağı iddia edilen ilçe belediye başkan adayları listesine, 10 Ocak 2019 Perşembe günü ulaştık ve yayınladık.

 


         Herkes açıklama yapılacağı günü beklerken 12 Ocak 2019 Cumartesi günü saat 19.30’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz twitter hesabından aday tanıtım toplantısının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

 

 

        DEĞİŞTİRİLEN ADAYLAR
İPEKYOLU: Ethem Görgülü
TUŞBA: M.Nuri Başdinç
MURADİYE: Cemal Bedirhanoğlu
SARAY: Şeref Çevikx

 


       AK PARTİ VAN’DA KENDİ AYAĞINA NEDEN SIKTI?
Listelerde değişiklik yapılacağı, daha güçlü bir listenin açıklanacağı iddiaları Van kamuoyunda dilden dile dolaştı.
Resmi olarak açıklanmayan, ancak açıklanacağı iddiası ile ismi yayınlanan listede yer alan bazı adaylar; Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ve Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu tarafından aranıp adaylığının tebliğ edildiğini ve bir an önce çalışmalara başlamasını istediklerini, dolayısıyla aksi bir bilgilendirme yapılmadığı için çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.
Ardından AK Parti Van İl Başkanlığı 17 Ocak 2019 Perşembe günü yaptığı açıklama ile ilçe adaylarının 19 Ocak 2019 tarihinde açıklanacağını duyurdu. Aynı gün açıklanacak aday listesine ulaştık ve yayınladık.
AÇIKLANAN ADAY LİSTESİ
İPEKYOLU: MUHSİN AYDIN
EDREMİT: İSMAİL SAY
TUŞBA: SALİH AKMAN
ERCİŞ: A.MENAF TURAN
GEVAŞ: MURAT SEZER
ÇATAK: ABDURRAHMAN ŞEYLAN
SARAY: KEMALETTİN ARACI
ÇALDIRAN: ŞEFİK ENSARİ
ÖZALP: ŞEMSMAHFUZ HALİD KADİRHANOĞULLARI
BAŞKALE: İSMAİL AYAZ
BAHÇESARAY: MEKİ ARVAS
MURADİYE: KEMAL POLAT
GÜRPINAR: HAYRULLAH TANIŞ
CEVAP BEKLEYEN SORULAR
Başta AK Parti tabanı ve teşkilatları içerisinde herkesin bir birine sorduğu ve bir türlü cevabını bulamadığı, benim de merak ettiğim soruları cevaplamaları talebiyle, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Abdülahat Arvas ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva’ya soruyorum;
1-13 Ocak 2019 Pazar günü açıklanmak üzere hazırlanan ve daha sonra açıklanmaktan vazgeçilen liste hangi kriterlere göre hazırlandı, açıklamaktan neden vazgeçtiniz?

 


     2- 19 Aralık 2019 Cumartesi günü açıkladığınız listeyi hangi kriterlere göre hazırladınız?
3- Açıklamaktan vazgeçtiğiniz listede olan Tuşba, İpekyolu, Muradiye ve Saray belediye başkan adaylarını, hangi eksik veya kusurları nedeniyle listeden çıkardınız? Yerine getirdiğiniz adayların hangi artı özellikleri var?
4- Adaylığı için arayıp tebliğ ettiğiniz ve çalışmalara başla dediğiniz kişileri liste dışı bırakırken
a- Onlara bunu nasıl açıklayacağınızı düşündünüz mü, yoksa “biz ne dersek o” mu dediniz?
b- Adaylığını tebliğ ettiğiniz ve listeden çıkardığınız kişilerin onur, gurur ve haysiyetlerini hiç düşündünüz mü?
c- İnsanların onurlarını yere sererek, nasıl bir onur mücadelesi yapmayı düşünüyorsunuz?
5- Açıklanmayıp iptal edilen liste ile ilgili, “haberimiz yok, tarafsızım veya etkimiz olur mu bilmiyorum ”gibi beyanlarda bulunuyordunuz. Ankara’da bir hafta birlikte yoğun çalışma yaptınız ve 19 Ocak 2019 Cumartesi günü açıklanan listeye son şeklini verdiniz.

 


     a- Bu liste sizin listeniz mi?
b- Bu listeyi belirlerken, aday niteliklerini, teşkilat ve seçmen taleplerini göz önünde bulundurdunuz mu?
c- Aday tanıtım toplantısında adayların klasik özgeçmişleri verildi. Aday olmalarına esas olan kriter ve özelliklerini neden anlatmadınız?
d- Teşkilat ve AK Parti seçmeni bu adayları tanıyor mu? Adaylar kamuoyunda nasıl biliniyor?
e- AK Parti içinde sandık kurulsa, teşkilat ve Ak Parti tabanı bu adaylara oy verir mi?
f- Bu listede yer alan adaylara kefil misiniz?
g- Siyasette karar verenler ve kefil olanlar risk alır, kazanırsa güçlenir, kaybederse çekilir. Bir başka ifade ile sorumsuz siyasetçi olmaz.  31 Mart 2019 günü bu liste ile başarısızlık yaşanması halinde, bu liste ile beraber AK Parti’deki siyasi hayatınıza son verecek misiniz?
h- İl teşkilatı ve 13 ilçe teşkilatı ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarında görevli olanları, belediye meclis üyesi aday adayları, belediye başkan aday adayları, güçlü oldukları için listeye yazdığınızı var saydığımız belediye başkan adaylarının, güçlü kitlesini de düşündüğümüzde, aday tanıtım toplantısına kimler neden gelmemişti? Mesela Bahçesaray 8 kişi ile katılmıştı ve Orhanlar yoktu, neden?
Bu soruları tekrar tekrar sordurmak yerine, bir defada cevaplayın herkes rahatlasın.
Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler..

YORUM EKLE