AK Parti Van'ı Vanlılara Emanet Etti

Partilerin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna verme süresi 21 Mayıs 2018 Pazartesi günü saat 17.00'de sona erdi. Saat 17.00 itibariyle aday listeleri haber sitelerinde ve televizyonlarda yer almaya başladı.
  Tabi öncelikle herkes kendi ilindeki partilerin aday listelerine bakıp merakını gidermeye çalıştı. Daha sonra varsa farklı illerde adaylık müracaatı yapmış yakınları veya tanıdıklarına baktılar.

 


    OKUYUCU EN ÇOK HANGİ PARTİNİN ADAY LİSTESİNİ MERAK ETTİ?
Sırasıyla 169 aday adayının müracaat ettiği AK Parti ve 130 aday adayının müracaat ettiği HDP aday listeleri Van'dan en çok merak edilen iki liste oldu.
 AK Parti, HDP, MHP, CHP ve İyi Parti Van milletvekili aday listelerini hemen hemen aynı zamanlarda Vanpostasigazetesi.com haber sitesinde yayınladım. Haberlerin tıklanma oranlarından hangi partinin adaylarına daha çok ilgi ve merak olduğu ortaya çıktı.

 


     Haberlerin tıklanma oranlarına göre AK Parti listesi başı çekiyor.  AK Parti milletvekili aday listesi HDP listesinin 5 katı, MHP listesinin 7 katı, CHP listesinin ve İyi Parti listesinin 9 katı daha çok okuyucu ilgisini çekti.
 Bu da gösteriyor ki okuyucunun, bir başka ifade ile halkın umudu ve beklentisi AK Parti'de. Bu sonuçlar da AK Parti teşkilatlarına, AK Parti adaylarına ve aday adaylarına büyük sorumluluk yüklüyor.

 


      ZIRTÇILARIN LİSTESİNE İNANANLAR, AÇIKLANAN LİSTEYE İNANAMADI
İçinde Burhan Kayatürk ve Zahir Soğanda'nın da yer aldığı listenin yırtılıp, açıklanan Van aday listesinin yeniden yazıldığı bilgisini sağlam kaynaklardan öğrendim. Ankara'da kamp kurup, halkı yok sayarak, kulis operasyonu yapmak isteyenlerin çabaları, operasyon planları ve kurdukları hayaller, bu kez yırtılıp çöpe atıldı.
 Özellikle son dakikaya kadar Van'ın listesi olacağı iddiası ile yayınlanan aday listeleri üzerinden birçok kimse etkilendi ve farklı tepkiler geliştirdi. Ben de Vanlıların ifadesi ile hepsi zırt olan listeler ile ilgili "Van'da Aday Listesi Algı Operasyonu Çöktü" şeklinde bir yazı kaleme almıştım, nereden biliyorsun diyenler olmasına rağmen, çok şükür haklı çıktım.

 


      AK PARTİ VAN'I VANLILARA EMANET ETTİ
Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de, Van aday listesinin başına dışarıdan bir ağabey gelecek algısı oluşturuldu. Adeta Vanlılar listeyi ayakta tutamaz, onun için bir ağabey gelip listeyi ayakta tutmalı özgüvensizliği pompalandı.
Tabi ağabey pompalayanlar, listeye bir ağabey geldikten sonra da, "hep dışarıdan aday geliyor, Vanlı değersizleştiriliyor" gibi eleştiriler üretiyordu.
Ancak şimdi dışarıdan bir ağabey gelmeyince de "acaba bu liste gerçek mi, yoksa itirazlarla değiştirilecek mi" gibi reddiyeler oluşturulmaya çalışılıyor.
 Listedeki adayları tek tek ele aldığımızda çok şey söylenebilir. Ancak listenin bütününe baktığımızda, dışarıdan bir ağabeyin gelmemesi, başlı başına bir değerdir.
 AK Parti Genel Merkezi, Vanlıların "dışarıdan aday istemiyoruz" talebine olumlu yaklaştı ve "hadi bakalım, alın size ağabeysiz ve hepsi Van'da yaşayanlardan oluşan bir liste. Listenize sahip çıkma noktasında size güveniyoruz. Kendinizi ispat edin" dedi.
 Şimdi Vanlılara ve AK Parti Van teşkilatlarına düşen, güvene layık olmak ve kendini ispat etmektir.

 


      DAVA ADAMLIĞI ADAY OLUNCA DEĞİL, ŞİMDİ BELLİ OLACAK
Zırtçıların listelerine inananlar, açıklanan aday listesine inanamadılar. Sonuç olarak yayınlanan liste dışında kalan 161 kişinin hayal kırıklığı yaşaması doğal. Ancak hızlı bir şekilde toparlanıp, adaylık müracaatı yaparken ifade edilen "dava adamlığı" sözünün gereğini yaparak, kapı kapı çalışıp davaya sahip çıkılmalı.
 Mülakat öncesi ilçe teşkilatlarının kapısında kendisini tanıtmak, teşkilatların desteğini almak için sıraya giren, konuşma sırası bekleyen aday adayları, şimdi de teşkilatların seçim çalışmalarına katılmak için aynı sırayı oluşturmalı. Oluşturmalı ki adaylığında ve dava adamlığındaki samimiyet testini başarı ile tamamlasın.
Çünkü bu seçimler, her zamanki seçimlerden çok ama çok daha büyük öneme sahip. Kimin seçileceği değil, kritik eşiğin geçileceği bir seçim olacak. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçecek olan Türkiye, hem dünyadaki rakiplerine karşı güçlü ve istikrarlı bir yönetime kavuşacak, hem de uluslararası güçlerin içimizdeki uzantıları üzerinden, sahnelemek istedikleri oyunlar bozulacak.

 


      SAKIN HA… LİSTENİN YANLIŞLIĞINI İSPAT ETMEYE ÇALIŞMAYIN!
Van'da takip ettiğim seçimlerin hepsinde aday olanlar seçime asılırken, aday olamayanların önemli bir kısmının aday olanların yanlış kişi olduğunu, AK Parti Genel Merkezi'ne anlatmak ve ispat etmek için, adayın seçilmemesi için elinden gelen her şeyi yaptığına tanık oldum. Sonra da AK Parti Genel Merkezi'ne "bakın gördünüz mü doğru kişi değil demiştik, haklı çıktık, seçilemedi" diyorlardı.
Adayların belirlenme sürecinde herkes ya kendisini ifade etti, ya da bir başkasının yanlış kişi olduğunu söyledi. Bu mücadele dönemi aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na verildiği anda sona erdi. Şimdi samimiyetle ve gayretle çalışma zamanı.

 


      "Ben aday değilim ki, başkaları için neden çalışayım, enayi miyim?" demeyin sakın. Şevkinizi kırmak için böyle diyenlere de aldırmayın. Adaylık için yola çıktınız, bu davada öne çıkan aktör olmaya niyetlendiniz, aynı niyetle çalışmaya devam edin ki "dava adamıyım" diyebilesiniz.
Hazreti İbrahim'in atılacağı ateşi söndürmek için kimse karıncaya "su taşı" dememişti. Ama karınca götürdüğü suyun ateşi söndüremeyeceğini bilmesine rağmen, "safım belli olsun" diye su taşımayı sürdürmüştü. Yapacağımız çalışmalar, gerek Van için, gerek ülkemiz için, gerekse ümmet için bir duruş sergilememize fırsat olacak.
Çünkü Allah "Siz kendinizi değiştirmedikçe, biz sizin hakkınızdaki hükmü değiştirmeyiz" diyor. Önce kendimizi değiştireceğiz, sonra hem çalışmalarımız hem de dualarımızla layık olduğumuz idarenin başımızdan gitmemesi için samimiyetimizi ortaya koymuş olacağız.
 Bir başka ifade ile insan ve kul olarak taşıdığımız sorumluluklar karşısındaki tavrımız ile kendi hanemize artı veya eksi yazdıracağız.

 


       CUMHURBAŞKANINA VERİRİM, ADAY LİSTESİNE VERMEM DEMEYİN!
Listeye oy vermek en az Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermek kadar önemlidir. Çünkü Erdoğan başkanlığında kurulacak olan hükümetin, başta bütçesi olmak üzere, yasal düzenlemeler ve denetimi meclis tarafından yapılacak. Meclis desteği olmayan bir Cumhurbaşkanı, çölde elinde boş su kabı bulunan kişiye benzer. Yetkisi var ama adım atamıyor. Meclis çoğunluğu olmadan seçilen Cumhurbaşkanını, onu anlamayan ve sevmeyenlere emanet etmiş olursunuz.

 


     Çünkü Cumhurbaşkanı'nın seçilmesini önleyemeyeceğini anlayan CHP, Erdoğan'ı mecliste zayıflatma hesapları yapıyor. Listeye göstereceğiniz her tepkinin, CHP'nin ekmeğine yağ sürmek olduğunu unutmayın.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, amaçları onu iktidardan indirmek olan, Türkiye'nin geleceği ile ilgili hiçbir projesi ve hedefi olmayanların insafına bırakmak, en hafif ifade ile vebaldir.
Haydi, var mısınız, sağınıza solunuza bakmadan "ben de varım" demeye?
Ya Allah, Bismillah…

YORUM EKLE

banner29