AK Parti Van İl Başkanı İstifa mı Edecek?

    Uzun zamandan bu yana Van İl Başkanı Zahir Soğanda'nın değişeceği, istifa edeceği, görevden alınacağı şeklinde bir çok iddia gündemdeki sıcaklığını korudu.
   Son iddia ise 10 Kasım 2017 Cuma günü sosyal medyada, "AK Parti Van, Mardin ve Diyarbakır İl Başkanları değişti" veya “istifalarını açıklayacak” şeklindeki haberler tozu dumana kattı.
Bir çok kimse görüş düşünce belirtmeye, bilginin doğruluğunu teyit için kendince güvenli gördüğü kaynakları aramaya, işin aslını öğrenmeye çalıştı.
  Ancak bazı kurnazlar da, tozun dumana karıştığı ortamdan yararlanmak istedi. Hani "kurt puslu havayı sever" derler ya.. İl başkanı olmasını istedikleri kişinin Salı günü gelip, geçici il başkanı olarak göreve başlayacağını, özel mesaj kutularından üflemeye başladılar.
    DOĞRULANMAYA İHTİYACI OLAN BİLGİ
  @ankara_kusu: isimli twitter hesabından  "Van, Mardin ve Diyarbakır İl Başkanlarımız değişti" şeklinde kesinlik ifade eden bir bilgi paylaşıyor..
"Şayet değişti ise gidenler belli, peki ya değişimin gelenleri kimler?" sorusu aklıma geliyor, ama cevabı yok..
@ankara_kusu: bir başka paylaşımında "Van, Mardin ve Diyarbakır İl Başkanlarımız istifalarını hafta içi kamuoyu ile paylaşacak" şeklinde paylaştığı bilgide ise değişimden değil istifadan söz ediyor.
Ayrıca hangi hafta içi.. Allah'ın haftası bitmez, ilginç değil mi her haftanın bir de içi var..
   İMAN SAHİPLERİNİN DİKKATİNE..
  Bazı üfürükçülerin kendilerine yetmeyen nefesleri ile estirmeye çalıştığı fırtınaya kapılmak yanlış.. "Van Mardin ve Diyarbakır İl Başkanlarımız değişti" bilgisini paylaşırken bilerek ve planlı bir şekilde "DEĞİŞTİ" sözü kullanılmış.. "Değişti ise gidenler mevcut il başkanları, ya gelen kim?" sorusunu akıllara düşürüp, sonra da "Salı günü gelecek" diyerek isim pazarlaması yapıyorlar.
    İL BAŞKANI SALI GÜNÜ GELENLERİN İÇİNDEN KURA İLE Mİ SEÇİLECEK?
Pazarlama taktiklerinde muhataplarının merakını uyandırmak ilk kuraldır. Muhatabını pazarlayacağı ismi merak eder hale getirdikten sonra, "Salı günü gelecek diyerek" odaklanma oluşturup pazarlamayı yapıyorlar.
   Aslında "il başkanı şu olacak, Salı günü gelecek" denerek pazarlanmak istenen isim gündeme getirilmeye, alttan altan algı oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak il başkanı olacağı söylenen kişi başkanlığı garantileyememiş ki, böyle bir algı oluşturmaya ihtiyaç duyuyor. Salı günü Van'a bir çok kimse gelecek.. Acaba il başkanı salı günü gelenlerin içinden kura ile mi seçilecek? Yoksa Salı günü gelenlerde bir hikmet mi var? Öyle ise biz de gidelim ve Salı günü gelelim..
Söz konusu kişi daha il başkanı olmadan bu kadar oyun entrika ve pazarlama taktikleri kullanıp, algımız ve aklımızla oynamaya çalışıyorsa, olduktan sonra neler yapar kim bilir.. Şu kadarını söyleyeyim ki, gelmeden bu kadar kıvraklık yapan birisi, Zahir Soğanda'yı kesin aratır..
Rabbim başkalarının kazanacağı üç kuruş menfaat, üç kuruş nüfuz ve itibar için, ahiretimizi heba etmekten bizleri korusun.. Amin..
   GÜLSEM Mİ AĞLASAM MI BİLEMEDİM..
Komik olan yanı, hatta gülünç tarafı il başkanı olacak diyerek gündem oluşturulmaya çalışılan şahıs, kimin il başkanı olacağını bilmediğini daha bugün söylüyor.. Eskiden padişahların yanında soytarıları olurdu.. Bir çok şey gibi şimdi soytarılık da ayağa düşmüş..
   AÇIKLAMA RESMİ OLARAK YAPILIR..
Şayet il başkanlarının istifaları söz konusu olacaksa, ilgili il başkanları tarafından resmi olarak açıklama yapılır. Yerine gelecek olan il başkanlarını da AK Parti Genel Merkezi açıklar.. Heyecan ve karamsarlık duyguları arasında boşuna gidip gelip yorulmayın..
   “ALLAH KORUSUN” DEDİRTEN İDDİA..
Madem iddialar ve algı operasyonları üzerine biraz hasbihal ettik. İspatı olmayan, doğruluğu tartışılan, ama duyar duymaz bana "ALLAH KORUSUN" dedirten, son zamanların en taze iddiasını sizlerle paylaşmak istiyorum.  
İddia şöyle, "Zahir Soğan'da il başkanlığından istifa edecek. Daha sonra Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanacak ve 2019 seçimlerine Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak girecek"
Olmasını isteyenler de, olmasını istemeyenler de eller semaya diller duaya..
   Ya Allah Bismillah.

YORUM EKLE