ALIN SİZE BİR BÖLÜCÜLÜK YAZISI!

  Şöyle bir başvurulara baktım da ne güzel bir sinerji yakalamışız, onu anladım. Aman Allah'ım bu ne sevgi? Ak Parti sevgisi hiç bitmez mi ya!
  Evet, Ak Parti il başkanlığı için ortada dolaşan resmi veya gayri resmi isimleri söylüyorum. Kimler yok ki!
En ilginci de daha önce milletvekilliği yapmış olanların başvurusu!
Neden ilginç derseniz; daha önce il başkanı olanlar bir an önce vekil olmak için fırsat bekliyordu. Çünkü il başkanlığının pek bir fonksiyonu yoktu. Üstelik ilin kahrı da size kalıyordu. Ama diğer taraftan vekillik Ankara demekti. Van'dan uzaklaşmak; hele bir de bir komisyon üyeliği vs. kapınca huzura ermek demekti.
 Kim uğraşacak ki yereldeki hengâmeyle!
 Hatta siyasetin dehası olan Recep Tayyip Erdoğan, bu yüzden seçim zamanlarında teşkilatlara sakın il başkanlığından istifa edip vekilliğe aday olmasınlar diye siyasilerin kulağına bir üflemişti de. O nedenle istifa edenler ortada kaldılar…
Aman Allah'ım şimdi de il başkanlığı için adaylık yarışı başladı. Yani ibre tersine döndü gibi.
 Neden böyle oldu ki? Acaba eski vekiller veya bu işe aday olanlar; "İl başkanlığının kıymetini şimdi anladık. Buradan halka daha iyi hizmet edilir. Bunu yeni gördük. O yüzden yaşasın hizmet deyip!" bu nedenle mi il başkanlığına soyundular? Tabii niyetleri okuyamadığımız için olaya iyi tarafından bakıyoruz.
Elbette ki onlar hizmeti esas aldıkları için il başkanlığına soyundular. Hatta diğerleri de. Bu yüzden rağbet oldu başkanlığa. Niyetler halis.
Yok, canım bunun yeni değişen Başkanlık sistemiyle ne alakası var? Hizmet tabii ki esas olan!
Yani, canım 2019'dan sonra il başkanlığının büyük bir kıymete gireceğini kim söyledi? Hadi bakalım kötü düşünüyorsunuz! Onlar için varsa yoksa hizmet!
Yok, canım dün il başkanlığı bu kadar cici değildi, onlar şimdi gördüler!
Hatta şunu söyleyelim bunun payelerle de hiçbir alakası da yok!
Nasıl mı? Yani efendim, şu ortamda Ak Parti'ye yanaşırsan, onlar için mücadele ediyor gibi gözükürsen aklanmaz mı insan?
Yani başkanlık bir nevi aklanma kapısı! Ak Parti'ye teveccüh gösteren aklanır efendim!
Nasıl mı? Ol il başkan adayı, herkes seni tanısın. Yarın kazanamadın. Sorun yok. İhaleye girdiğinde evet ya bu kardeşimiz de başkanlık için yarışmıştı. Kazanamadı ama Ak Parti saflarında yerini aldı demezler mi?
Bu yolla nice sırlar gizlenmez mi?
Bu yolla nice kirler temizlenmez mi?
Amma elbette durum böyle değildir. Herkesin niyetini okuyamayız ya! Mutlaka niyetler halis ve tertemizdir. Mutlaka hizmettir amaç!
Mutlaka Van'dır esas olan. Diğer türlü düşünenler, "haindir, bedhahtır, bölücüdür!!"…
Kıskançlıktır insanları bu tür kötü düşüncelere sevk eden.
Zaten efendim niyetler halis olduğu için Tayyip Erdoğan da hepsini birden il başkanı yapacaktır.

YORUM EKLE

banner29